USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці запрацював новий туристичний магніт – унікальне інтерактивне лазерно-проекційне шоу, – ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі на Хортиці запрацював новий туристичний магніт – унікальне інтерактивне лазерно-проекційне шоу, – ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі на Хортиці відбулася презентація та запуск унікального інтерактивного лазерно-проекційного шоу «Трансформації крізь історію».

Напередодні Дня Незалежності відбувся тестовий показ шоу, а вже вчора ввечері, 14 жовтня, відбувся офіційний запуск нової туристичної атракції.

Аналогів такому світловому шоу немає в світі. Дев’ять надпотужних проекторів із звуковим супроводом транслюватимуть ексклюзивний відео контент – яскраві історичні образи і національні символи, що розкривають українську ідентичність – на схили Пагорба Єдності, дніпровські пороги, що виступають у острова, і небо. Найцікавіше, що світлове шоу – інтерактивне. Отже кожен гість Хортиці може самостійно запускати проекцію з власного телефону. Зробити це можна легко, лише зчитавши QR-код. Паралельно на смартфоні гостя буде відображатися історична довідка про проектований символ. Таким чином інсталяція буде виконувати ще і освітню функцію.

Унікальна атракція була створена за ініціативи Групи Метінвест в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Небо, землю і пороги на Хортиці прикрасили незвичайні візерунки. Вперше в Запоріжжі запустили інтерактивне лазерно-проєкційне шоу. Це ще один туристичний магніт на острові. Впевнений, що яскраве дійство буде дивувати та вражати запорожців та гостей міста. Хортиця – унікальне за своїм сакральним і історичним значенням місце сили для українського народу. У партнерстві з державою і суспільством компанія Метінвест підтримує переродження Хортиці, насичуючи її новими туристичними магнітами, роблячи острів інклюзивним та зберігаючи його історичну спадщину. Світлова інсталяція для гостей острова – це провідник у світ яскравих історичних образів і національних символів, які розкривають українську ідентичність», – підкреслив генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Над втіленням ідеї працювала компанія «Expolight», що має понад 20-річний досвід роботи зі світлотехнікою та є членом Міжнародної асоціації світлового дизайну.

Під час шоу використовується найпотужніший лазер, який коли-небудь використовувався на Україні. А унікальна технологія і спеціально розроблений софт дозволяє кожному відвідувачу безоплатно взаємодіяти з інсталяцією.

«Ця крута ідея народилася в рамках проєкту глобальної реконструкції Хортиці спільно з Групою Метінвест. Нашою метою було придумати щось унікальне для всієї України. Чудово, що такі проєкти підтримуються на рівні Офісу Президента і що Метінвест їх підтримує. Завдяки такій команді вдалося створити продукт, аналогів якому сьогодні немає в світі. Це проект, яким зможе пишатися вся Україна і цей продукт помітять у всьому світі, , – розповів керівник проектів компанії Expolight Артем Суденко, – До кінця жовтня велике шоу буде проходити щодня о 19:00, 20:00 й 21:00. Далі будемо формувати розклад згідно попиту серед відвідувачів. Спеціально для цього проєкту ми розробили додаток. Між великими шоу – з 19:00 до 22:00 кожен відвідувач може відсканувати QR-код, потрапити на інтернет-сторінку та обрати 30-секундні відеоролики з п’яти розділів для трансляції на пагорб».

У Національному заповіднику Хортиця впевнені, що саме такими – інтерактивними – повинні бути сучасні туристичні магніти. Коли поєднані розважальні та просвітницькі фактори.

«Немає сумнівів, що лазерне шоу буде затребуваним, – впевнений генеральний директор Національного заповідника Хортиця Максим Остапенко. – Будь-який відвідувач острову, абсолютно безкоштовно, зможе керувати світловою інсталяцією, від цього перехоплює дух. Плюс отримає в цікавій форми інформацію про Хортицю та ії історію. Такого не має ніде в країні. Саме завдяки таким атракціям, оновленим знаковим об’єктам на острові, завдяки новому арт-об’єкту «Коло Єдності» ми очікуємо на значне збільшення кількості туристів. Хортиця стає цікавішою, зручнішою та доступнішою».

Нагадаємо, у 2021 році стартувало велике відродження острову. Хортиця стає сучасним простором для культури, туризму, духовності, відпочинку, саморозвитку. Комфортним та безбар’єрним для кожного. Це ініціатива Президента України Володимира Зеленського, проєкт реалізовується під його особистим контролем. Відродження Хортиці в пріоритетній зоні відповідальності заступника керівника Офісу Президента та координатора президентської програми «Велике будівництво» Кирила Тимошенко. Оновлення заповідника триває завдяки взаємодії державної влади з соціально відповідальним бізнесом Групою Метінвест, яка виступає партнером національного проєкту. Метінвест долучився до проєкту реконструкції Хортиці з самого початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції, згідно з якою наразі тривають перетворення.

Нагадаємо, у Запоріжжі на Хортиці з’явився новий сучасний арт-об’єкт – «Коло Єдності».

Відомий український режисер створює аудіовиставу для подорожей Хортицею


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці реалізують унікальний проект державно-приватного партнерства

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0