USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці  триває повне оновлення острову – міністр культури

У Запоріжжі на Хортиці триває повне оновлення острову – міністр культури

У Запоріжжі на Хортиці відбудеться не тільки реставрація музейної частини, а повне оновлення острову.

Про це у своєму telegram-каналі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко після відвідування Хортиці разом із першою леді Оленою Зеленською та заступником керівника Офісу Президента Кирилом Тимошенко.

«Символічно, що саме з Хортиці рік тому Президент Володимир Зеленський оголосив початок «Великої Реставрації» та ініціював перезавантаження місця. На острові вже помітні перші результати. Будівництво Козацького кола завершено, а до 24 серпня облаштують Курган. Незабаром очікуємо закінчення реконструкції даху музею і безпосередньо початок робіт всередині», – розповів Ткаченко.

За словами міністра, на Хортиці ведуться роботи не тільки над музейною частиною, йде повне оновлення острову.У тому числі й завдяки створенню безбар’єрного простору для громадян, які цього потребують. Це доріжки, стоянки, санітарні пункти і вказівники.

«Всі локації будуть зроблені з дотриманням норм фізичної доступності та враховуватимуть аудиторію з ментальними порушеннями. Завдяки ініціативі Першої Леді Олени Зеленської, безбар’єрність й справді стає новою реальністю України. Долучилися до зустрічі й представники маломобільних груп населення: люди літнього віку, особи з інвалідністю та батьки з маленькими дітьми. Ще перед початком робіт вони брали участь в обговоренні концепції перетворень на острові. Тож сьогодні вони мали змогу разом відвідати будмайданчики та переконатися, чи були враховані всі побажання», – додав міністр.

Нагадаємо, дружина Президента відвідала Хортицю, де триває масштабна реконструкція.

Стало відомо, коли у Запоріжіж відкриють рух транспорту по новозбудованим моста, – ФОТО


Читайте також:

Запорізька Хортиця стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні – перша леді Олена Зеленська

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Хортица2021-08-06 09:22:03
Не нужно на о.Хортица, ничего трогать, а тем более обновлять. Ручки у вас не с того места растут, да и бюджетные деньги не раздеребаните.