USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі центром міста проїхали сотні велосипедистів: як пройшов Велодень-2021, – ФОТОРЕПОРТАЖ

У Запоріжжі центром міста проїхали сотні велосипедистів: як пройшов Велодень-2021, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 30 травня, о 10 ранку у Запоріжжі на каскаді фонтанів «Веселка» стартував Велодень-2021.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

Зазвичай, учасники збираються на площі Запоріжжі. Але цьогоріч організатори змінили місце старту. Як розповіла директорка «Спільно HUB» Ганна Дворна, таке рішення прийняли задля дотримання дистанції в один велосипед. «Ми довго чекали на рішення міської ради. Тому лише за тиждень до заходу офіційно оголосили, що Велодень все ж таки відбудеться», – розповіла організаторка Велодня.

На Велодень завітали люди абсолютно різного віку та професій. Наприклад, мешканка Запоріжжя Марина їхала містом з трьома дітьми. Її найменша донька Вероніка катається на велосипеді з трьох років.

Разом з донькою на Велодень також приїхав Павло, який займається продажем велосипедів українського виробництва. Він розповів, що одного разу він змінив автівку на велосипед і ані трохи не жалкує.

До заїзду залучились і любителі спорту. Запоріжанин Сергій кожного року активно відпочиває на велосипеді разом з друзями: «Ми з друзями не професіонали, але любимо спорт, тому були в Буковелі на велосипедах. На Велодні сподіваюся зустріти знайомих», – розповів чоловік.

Представник водного туризму Віктор вже 55 років їздить на велосипеді, хоча на Велодень завітав удруге: «Сьогодні я сподіваюся знайти нові знайомства та просто поспілкуватися з людьми», – поділився чоловік.

Велосипедисти стартували з верхнього майданчику на каскаді фонтанів «Веселка». Маршрут протяжністю 12 кілометрів пролягав через проспект Маяковського, проспект Соборний, вулицю Дніпровську, Прибережну магістраль. Учасники «Велодня» фінішували на нижньому майданчику на каскаді фонтанів «Веселка».

Нагадаємо, перший Велодень у Запоріжжі відбувся ще у 2007 році. З кожним роком до наймасштабнішої велоподії міста долучається все більше людей. Минулого року у зв’язку з пандемією COVID-19 захід відмінили.

Текст і фото – Ольга Івашкевич


Читайте також:

Стало відомо, як зміниться Музей історії запорозького козацтва після «Великої реставрації», – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Виталий2021-05-30 14:47:30
Серая и бездарная статья ни о чем. Ради чего велопробег? Может подымался вопрос о велодорожках? Или что-нибудь было сказано о безопасности для велосипедистов. Или экологичность этого вида транспорта не интересна?
а2021-05-30 14:33:47
давайте проведем автонеделю и перекроем все пешеходные дорожки и тротуары