USD: EUR:
... в Запорожье
Три ряди «пірамідок Вагнера» та 15 кілометрів укріплень: рашисти готують аеродром в окупованому Бердянську до наступу ЗСУ, – ФОТО

Три ряди «пірамідок Вагнера» та 15 кілометрів укріплень: рашисти готують аеродром в окупованому Бердянську до наступу ЗСУ, – ФОТО

Рашисти продовжують готуватись до оборони й здійснюють це і у відносно далекому тилу окупованих територій. Зокрема в аеропорту захопленого Бердянська, який зараз знаходиться за 100 кілометрів від поточної лінії фронту.

Про це свідчать публічні знімки від Planet Labs, які обробив Defense Express – українська інформаційно-консалтингова компанія, що спеціалізується на огляді військової техніки, озброєнь та військово-промислового комплексу України.

Цей закинутий аеродром рашисти вже доволі давно перетворили на власну базу для вертольотів і продовжують його використання.

На знімках літовища, які були зроблені 27 січня, помічено 9 літальних апаратів, з яких 8 можливо ідентифікувати як вертольоти, а один (виокремлений зеленим) доволі схожий на БПЛА типу «Форпост». Також на аеродромі помічена й активність наземного персоналу та техніки.

Під час аналізу знімків була помічена інша вкрай важлива діяльність рашистів – перетворення аеродрому на вузол оборони зі створенням повноцінного периметра укріплень.

Весь аеродром по 15-км периметру отримав лінії оборони, які складаються з окопів, траншей та окремих позицій, включно з укриттями для техніки. Більше того, перед лінією окопів встановлюються протитанкові надовби – відомі «пірамідки Вагнера».

Для зручності на фото нижче – загальний план, який зібраний зі знімків зроблених 26 та 27 січня. Елементи основної лінії оборони позначені червоним, синім – протитанкові надовби, встановлення яких знаходиться у процесі, жовтим – внутрішній периметр оборони, який був створений раніше.

«Пірамідки Вагнера» встановлюються у три ряди. Станом на 27 січня приблизно на 30% аеродрому вже було оточено ними.

Самі окопи, з огляду на супутниковий знімок вириті важкою технікою, зокрема екскаваторами, поряд з деякими укріпленнями помічено проведення робіт з облаштування виритих траншей.

Також вдалось приблизно встановити строки проведення таких робіт – після 10 січня. Тобто для проведення доволі масштабної частини робіт рашистам знадобилось лише близько двох тижнів.

«Підготовка рашистами оборони аеропорту Бердянська з таким розмахом дійсно цікава темпами проведення робіт, а також вибором цього місця для створення укріпрайону з круговою обороною. І, скоріш за все, у рашистів значно ширші плани саме на цей об’єкт, ніж просто використовувати його у ролі передової вертолітної бази», – підсумовують у Defense Express.

Рашисти знову обстріляли Запорізьку область: в Оріхові постраждала пошта, навчальний заклад та комунальне підприємство, – ФОТО


Читайте також:

Російські окупанти не мають достатніх сил та засобів для наступу у Запорізькій області, – Сили оборони

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0