USD: EUR:
... в Запорожье
Контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі: пропагандисти РФ поширюють брехню про погану якість техніки та боєприпасів

Контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі: пропагандисти РФ поширюють брехню про погану якість техніки та боєприпасів

Для контрнаступу у Запорізькій області західні партнери постачають Україні техніку та боєприпаси поганої якості для їх утилізації

Таку брехню щодо допомоги українських країн-партнерів, регулярно розповсюджує російська пропаганда.

Про це йде мова у матеріалі «Першого Запорізького» на основі результатів моніторингу telegram-каналів, які цілеспрямовано поширювали антиукраїнські фейки у березні-квітні 2023 року.

«НАТО отправляет Украине старое оружие, чтобы не тратить миллиарды на его утилизацию, пишет американская пресса. Издание American Thinker уточняет, что это был стратегический ход США, когда имелись огромные запасы боеприпасов с истекающим сроком годности. Да только сейчас и они закончились, так что отправлять Украине просто нечего» (Джерело: Запорожский Вестник, 15.03.23).

Обережно, російська пропаганда!

«Поставляемые ВСУ немецкие танки Leopard подаются как «чудо-оружие», однако это определенно не соответствует действительности. Речь идет о старых версиях 1980-х годов. Об этом заявил бывший начальник Генштаба армии Чехии генерал Йиржи Шедивы в интервью журналу Czdefence» (Джерело: Васильевка Онлайн, 31.03.23).

Обережно, російська пропаганда!

«Видео первых французских тяжёлых бронеавтомобилей – колёсных танков AMX-10RC, поставленных режимом Макрона режиму Зеленского. Всего ожидается поставка 40 штук данных машин, которые для их экипажей превратятся в гробы на колёсах» (Джерело: Владимир Рогов, 31.03.23).

«Двойная утилизация по-польски. Польские поставки металлолома уже на передовой. Боевик ВСУ совсем не удивляется «бескорыстной» помощи польских панов. Не секрет, что такие «подарки» – уже обыденность. Два в одном – решаются задачи утилизации устаревших боеприпасов и жителей постукраинского пространства» (Джерело: Владимир Рогов, 05.04.23).

«В преддверии существующего только в сине-желтом мозгу наступления, укровояки 128 бригады на запорожском направлении приоткрыли завесу тайны, чего ж оно все не начнется. А все просто, вместо боеприпасов Польша систематически присылает куски железа» (Джерело: Таврический казачок ZOV, Запорожский Фронт, Энергодарский Связной, 08.04.23).

Вищезазначені меседжі – чергове підтвердження того, як російська пропаганда інколи поєднує протилежні за змістом наративи. З одного боку, прокремлівські ЗМІ та блогери пишуть, що «колективний Захід» безперервно постачає до України зброю та боєприпаси. В контексті Запорізької області повідомляє, що на лінію бойового зіткнення стягують велику кількість західної бронетехніки та озброєння, щоб якнайшвидше розпочати наступ. З іншого боку, ті самі пропагандистські ресурси повідомляють, що нерідко військова допомога із Заходу зі старих військових складів нібито перебуває у поганому технічному стані.

Спростування: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростовує заяви російських пропагандистів і наводить приклад, коли «джерелом» подібних дезінформаційних повідомлень для російських ЗМІ  про «брухт і мотлох» від міжнародних партнерів став нібито польський сайт Niezależny Dziennik Polityczny. Як з’ясували аналітики, більшість публікацій були скопійовані з інших сайтів, щоб створити подобу реального ЗМІ. Натомість, оригінальні публікації містили фейкову інформацію з метою розповсюдження російської пропаганди і були написані з помилками польською.

Іноземні бойовики, провокації України щодо ЗАЕС і колоніальні наміри Польщі та Румунії: які фейки російська пропаганда просуває у Запорізькій області


Читайте також:

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0