USD: EUR:
... в Запорожье
«Хортиця – одна з головних туристичних локацій України»: відомий журналіст побував у Запоріжжі та зробив програму про знаменитий острів, – ВІДЕО

«Хортиця – одна з головних туристичних локацій України»: відомий журналіст побував у Запоріжжі та зробив програму про знаменитий острів, – ВІДЕО

У новому випуску програми Дикі мандри на «Радіо НВ» її автор та ведучий, український журналіст та блогер Юрій Марченко розповів про те, як і чому найвідоміший острів на Дніпрі Хортиця став одним з найважливіших місць всієї України.

«Хортиця – це місце, про яке варто розповісти, бо це важлива локація з точки зору географії та історії. Це місце, де століттями жили дуже особливі люди, а деякі з них стали навіть брендом України. Я побував на Хортиці на днях і маю свіжі враження про острів. Навіть, якщо ви там вже були, можливо, у мене будуть для вас гарні новини», – зазначив Юрій Марченко на початку своєї програми.

Журналіст розповів, звідки взялася назва острова, коли на острові з’явилися перші поселенці, який артефакт вагою в 600 кілограмів знайшли на території острова, скільки років Хортиці і що ще потрібно знати всім українцям про найбільший острів Дніпра. Також Юрій Марченко згадав козацтво та такі туристичні об’єкти, як історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», Музей судноплавства, Музей історії запорозького козацтва та інші. Більше детально про все це та більше можна послухати у програмі «Дикі мандри».

На думку Юрія Марченка, Хортиця – це дійсно одна з головних туристичних локацій України та Європи.

«У Хортиці неймовірно багате та цікаве минуле: поселення кам’яного віку, стародавні святилища, скіфські кургани, артефакти княжої доби, дивовижний феномен запорозьких козаків та Дніпрогес. І у Хортиці гарна сучасність. Є кілька музеїв, гарна природа та культурні проєкти. У Хортиці дуже цікаве майбутнє з амбіціями стати потужним культурним, природним та історичним кластером. Є концепція розвитку Хортиці, за проект взялися дійсно талановиті люди. Вже через кілька років Хортиця стане місцем, де можна буде познайомитися з історією, відпочити, зайнятися спортом, відвідати фестивалі та насолодитися природою. Це дійсно знакове місце. Можливо, скоро, коли в аеропорту наші прикордонники запитуватимуть у іноземців про причину їхнього візиту в Україну, ті відповідатимуть: «Хортиця», – зазначив журналіст.

До речі, нещодавно жителям та гостям Запоріжжя вже презентували унікальне лазерне шоу «Трансформація крізь історію» та арт-об’єкт «Коло Єдності», що єднає в собі історичне значення Хортиці та водночас є витвором сучасного мистецтва.

Нагадаємо, цього року в рамках президентської програми «Велике будівництво» розпочалося відродження заповідника. Реконструкція триває завдяки взаємодії державної влади з соціально відповідальним бізнесом Групою Метінвест, яка виступає партнером національного проекту. Метінвест долучився з самого початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції, згідно з якою наразі тривають перетворення.

Оновлена Запорізька Хортиця відкриває нові сенси для туристів з усієї України


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці зробили арт-об’єкт з «вічної» сталі: ТОП-5 світових споруд з кортену, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0