USD: EUR:
... в Запорожье
Глава Запорожской области проанонсировал проведение национальной дискуссии о развитии и будущем Хортицы

Глава Запорожской области проанонсировал проведение национальной дискуссии о развитии и будущем Хортицы

Председатель Запорожской области Александр Старух проанонсировал проведение национальной дискуссии о развитии и будущем острова Хортица, а также пригласил к участию всех желающих.

Об этом стало известно сегодня, 13 апреля, во время пресс-конференции.

Напомним, на прошлой неделе, 8 апреля, под руководством председателя Запорожской области Александра Старуха состоялось выездное совещание по вопросам возобновления работы музея истории запорожского казачества. Во время этого совещания руководство области, а также журналисты могли увидеть, в каком аварийном состоянии находится здание музея.

«Минулого тижня ми відвідали заповідник, подивилися, що 6 років будівля музею не працює і знаходиться у аварійному стані. Ми розуміємо, що музей на Хортиці – це справжнє національне надбання. А тому вирішили, що розпочнемо роботи з усунення аварійності, – рассказал глава Запорожской области. – Але дуже важливо, як ми вже казали, провести велику розмову, загальнонаціональну дискусію «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє». Перший етап обговорень вже запланований на цю п’ятницю, 16 квітня. Зважаючи на карантин, переважна частина розмова відбуватиметься онлайн. Долучитися до розмови може будь-хто, лише потрібно заповнити відповідну гугл-форму, посилання на яку ми опублікуємо на сайті ОДА. До обговорення запросили фахівців не лише регіонального, а і національного та міжнародного рівня. Приміром, до розмови долучиться автор проект «7 чудес України», один із ідеологів будівництва Запорізької Січі Микола Томенко, співак, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який є молодіжним послом ЮНІСЕФ, а також співак Сашко Положинський та інші. Захід відбуватиметься на базі хабу організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», яка має досвід та всі технічні можливості для проведення заходів з великою кількістю учасників. Це буде перший етап дискусії, пов’язаної з розвитком Хортиці, яку ми обов’язково будемо продовжувати».

Напомним, по словам генерального директора Национального заповедника «Хортица» Максима Остапенко, заповедник уже получил финансирование из областного бюджета и ждет решения о выделении средств от правительства. По его словам, к 30-й годовщине со Дня независимости Украины на территории заповедника уже планируется выполнить большую часть работ.

«В такому занедбаному стані Хортиця не має бути. Хортиця має поєднати сучасну інфраструктуру та історичний спадок і стати місцем національного культурного надбання для звеличення історії і для відпочинку», – подытожил Александр Старух.


Читайте также:

В Запорожье на Хортице из-за постоянного протекания крыши разрушается здание музея истории казачества: как он сейчас выглядит внутри, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Пoлучaйте нoвoсти быстрее с пoмoщью нaшегo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Пoдписывaйтесь нa «Первый Зaпoрoжский» в Instagram!

0