USD: EUR:
... в Запорожье
Голова Запорізької області проанонсував проведення національної дискусії щодо розвитку та майбутнього острова Хортиці

Голова Запорізької області проанонсував проведення національної дискусії щодо розвитку та майбутнього острова Хортиці

Голова Запорізької області Олександр Старух проанонсував проведення національної дискусії щодо розвитку та майбутнього острова Хортиця, а також запросив до участі усіх бажаючих.

Про це керівник ОДА розповів сьогодні, 13 квітня, під час прес-конференції.

Нагадаємо, минулого тижня, 8 квітня, під керівництвом голови Запорізької області Олександра Старуха відбулася виїзна нарада з питань відновлення роботи музею історії запорізького козацтва. Під час цієї наради керівництво області, а також журналісти могли побачити, в якому аварійному стані знаходиться будівля музею.

«Минулого тижня ми відвідали заповідник, подивилися, що 6 років будівля музею не працює і знаходиться у аварійному стані. Ми розуміємо, що музей на Хортиіі – це справжнє національне надбання. А тому вирішили, що розпочнемо роботи з усунення аварійності, – розповів голова Запорізької області. – Але дуже важливо, як ми вже казали, провести велику розмову, загальнонаціональну дискусію «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє». Перший етап обговорень вже запланований на цю п’ятницю, 16 квітня. Зважаючи на карантин, переважна частина розмова відбуватиметься онлайн. Долучитися до розмови може будь-хто, лише потрібно заповнити відповідну гугл-форму, посилання на яку ми опублікуємо на сайті ОДА. До обговорення запросили фахівців не лише регіонального, а і національного та міжнародного рівня. Приміром, до розмови долучиться автор проект «7 чудес України», один із ідеологів будівництва Запорізької Січі Микола Томенко, співак, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, який є молодіжним послом ЮНІСЕФ, співак Сашко Положинський та інші. Захід відбуватиметься на базі хабу організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», яка має досвід та всі технічні можливості для проведення заходів з великою кількістю учасників. Це буде перший етап дискусії, пов’язаної з розвитком Хортиці, яку ми обов’язково будемо продовжувати».

Нагадаємо, за словами генерального директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, заповідник вже отримав фінансування з обласного бюджету і чекає рішення про виділення коштів від уряду. За його словами, до 30-ї річниці з Дня незалежності України на території заповідника вже планується виконати чималу частину робіт.

«В такому занедбаному стані Хортиця не має бути. Хортиця має поєднати сучасну інфраструктуру та історичний спадок і стати місцем національного культурного надбання для звеличення історії і для відпочинку», – підсумував Олександр Старух.


Читайте також:

У Запоріжжі на Хортиці через постійне протікання даху руйнується будівля музею історії козацтва: як він зараз виглядає всередині, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0