USD: EUR:
... в Запорожье
Росіяни хочуть зробити «іноземцями» мешканців окупованих територій без паспорта РФ: погрожують депортацією

Росіяни хочуть зробити «іноземцями» мешканців окупованих територій без паспорта РФ: погрожують депортацією

Окупанти посилили насильницьку паспортизацію у Запорізькій області. Зокрема, роблять це перед президентськими виборами у РФ.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в етері українського телемарафону новин.

«Ворог почав готуватися до чергового фейку, який він називає «виборами», — сказав Федоров. — Але насправді  ми розуміємо, що жодних виборів проводитись не буде, вони будуть організовувати лише фарс та знімання відео під час днів голосування на території РФ. З іншого боку вони посилюють паспортизацію».

Мер нагадав, що ворог робить майже неможливим існування на тимчасово окупованій території без російського паспорта, але тепер він пішов на нові загрози та залякування мешканців в окупації.

Так, з 1 січня всі мешканці на тимчасово окупованій території будуть вважатись іноземцями, та для перебування там їм потрібно буде оформлювати або міграційну карту, або вид на проживання, або вид на роботу зі здачею відбитків пальців тощо. В іншому випадку людям буде загрожувати депортація. 

«Тож наші мешканці, хто вимушено залишається в тимчасовій окупації, прокинуться 1 січня, і ворог їм каже: «Ви вже іноземці, вам треба покидати свій рідний дім, в якому ви прожили все своє життя». І ми розуміємо, що дійсно ворог буде показово це робити для того, щоб залякати всіх інших мешканців в тимчасовій окупації, щоб вони взяли цей російський паспорт», — зазначає Іван Федоров.

За його словами, ворог це робить, переслідуючи дві основні мети: показати населенню РФ, що начебто всі паспортизувались, а одже всі погоджуються із захопленням української землі. По-друге, загарбники хочуть, щоб мешканці в окупації відчули себе частиною РФ.

«І одразу вони своєю пропагандою залякують наших мешканців, хто чекає українських військових. Кажуть, що начебто всі з паспортами РФ будуть сидіти у в’язниці (після деокупації). Звичайно, це суто російська пропаганда, яка немає нічого спільного з дійсністю», — нагадав міський голова Мелітополя.

У Токмаку окупанти захоплюють квартири з опаленням для розселення своїх військових


Читайте також:

Ввечері у Запоріжжі лунали вибухи: окупанти завдали ракетного удару, пошкоджені будинки, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0