Перший Запорiзький

Російські окупанти призначили нового «мера» міста Дніпрорудне, – ВІДЕО

У тимчасово захопленому російськими військами Дніпрорудному окупанти призначили «голову» міської адміністрації.

Про це повідомляють у пропагандистських проросійських телеграм-каналах.

Псевдомером окупованого міста став чинний депутат Запорізької обласної ради Микола Пастушенко.

«Наразі роботу адміністрації міста практично паралізовано. Депутатський корпус практично не працює. Багато жителів міста поїхали, – повідомив колаборант, не уточнюючи, що саме російська окупація та воєнні дії стали причиною таких змін у житті міста. – У цей складний період мені, Пастушенку Миколі Михайловичу запропоновано очолити адміністрацію міста Дніпрорудне. Прекрасно усвідомлюю всю складність такого кроку та готовий взяти на себе цю відповідальність. Дуже сподіваюся на підтримку керівників комунальних підприємств, підприємців та всіх небайдужих до майбутнього нашого міста жителів».

На ці новини вже відреагували колеги новоявленого колаборанта у Запорізькій обласній раді. Миколу Пастушенка виключили зі складу депутатської групи «За Україну» у Запорізькій обласній раді – за підтримку діяльності російської армії.

«Сприяти вбивствам людей, котрі тебе обрали – це ганебний та недостойний вчинок для депутата, що був обраний народом», – заявила голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

Нагадаємо, що 13 березня російські окупанти викрали законно обраного міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва. Де він знаходиться і що з ним – досі не відомо.

Нещодавно стало відомі імена ще колаборантів із Василівки та Михайлівки. Двоє місцевих жителів – директор рибної крамниці Наталія Романиченко та ведучий заходів Іван Сушко – пішли на співпрацю із загарбниками та отримали посади «голів» окупаційних адміністрацій. Українські правоохоронці заочно їм оголосили про підозри в колабораціонізмі. Їм загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

У Бердянську рашисти створили фейкову «нову владу» з двірників та вантажників


Читайте також:

Крали велосипеди: під Пологами бійці ЗСУ за допомогою квадрокоптерів знищували окупантів-мародерів, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram