USD: EUR:
... в Запорожье
Російські окупанти «депортували» з захопленої території Запорізької області директора училища за патріотичну позицію та підтримку ЗСУ

Російські окупанти «депортували» з захопленої території Запорізької області директора училища за патріотичну позицію та підтримку ЗСУ

Російські загарбники публічно «видворили» з окупованої території Запорізької області директора Михайлівського професійного училища Володимира Удовіченка.

Про це повідомляють проросійські пропагандистські ресурси. Інформацію про «депортацію» підтверджує і влада Запорізької області.

«Удовіченко В.К. здійснював збір коштів на потреби ЗСУ, поширював інформацію про швидке повернення української влади та саботував навчальний процес ПТУ», – таку маніпуляцію розповсюджують проросійські ЗМІ.

Як зазначив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, російські окупанти протягом останніх тижнів повністю заблокували виїзд жителів захопленої території у напрямку Запоріжжя через блокпост у Василівці.

За минулий тиждень – єдині, хто прибув до Запоріжжя, це директор та викладачка Михайлівського училища. Після того, як окупанти безуспішно змушували їх стати колаборантами, патріотів «видворили» з окупованої території. Ці люди були змушені пішки пройти 15 кілометрів «сірої зони» між Василівською та Кам’янським.

Як вже писав «Перший Запорізький», такі показові «депортації» російські військові вчиняють не вперше. За словами мера Мелітополя Івана Федорова, щоб зламати волю жителів окупованих територій, загарбники використовують різноманітні методи. Зокрема, залякують людей профілактичними бесідами та катують. А тих, хто не скорився, «депортують» за межі окупованої території.

Фактично, примусова депортація може чекати будь-яку людину, яка проживає на тимчасово окупованій території, за її проукраїнську позицію.

Російські загарбники заборонили вільне пересування окупованою територію Запорізької області і запровадили нові «перепустки»


Читайте також:

Рашисти вкотре обстріляли Пологівський та Василівський район: наслідки ворожої атаки, – ФОТО   

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0