USD: EUR:
... в Запорожье
Розстріл українських полонених у Запорізькій області: загиблі були воїнами 82 бригади

Розстріл українських полонених у Запорізькій області: загиблі були воїнами 82 бригади

Троє військових, відео із розстрілом яких днями з’явилося в мережі, були бійцями 82 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Про це повідомляють Десантно-штурмові війська ЗСУ.

«Невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗС РФ чи інших військових формувань держави-агресора, діючи умисно, в порушення законів та звичаїв війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, у порушення ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949 року, а також інших норм міжнародного гуманітарного права, умисно вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту.

А саме, 3-х військовослужбовців 82 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон (hors de combat) після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості», — йдеться у повідомленні.

Десантники зазначають, що це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, 27 грудня Офіс генпрокурора повідомив, що розпочато розслідування за фактом розстрілу російськими військами українських військовополонених під Запоріжжям.

У розстрілі українських бійців підозрюють псковських десантників.

Ракетні удари по Запоріжжю: кількість жертв зросла, — ВІДЕО


Читайте також:

Українські бійці відбили чотири атаки біля трьох населених пунктів Запорізької області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0