USD: EUR:
... в Запорожье
Ракетні удари по будинках Запоріжжя: скільки грошей виділили на відновлення з бюджету

Ракетні удари по будинках Запоріжжя: скільки грошей виділили на відновлення з бюджету

У грудні 2022 року депутати Запорізької міської ради ухвалили програму відновлення житлового фонду. Тоді було виділені кошти на проєктні роботи. Учора, 20 квітня, під час сесії міської ради було ухвалено рішення про виділення коштів на початок відновлювальних робіт у чотирьох будинках, які восени минулого року постраждали від ракетних ударів.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Відновлення постраждалих будинків фінансуватимуть не лише з міського бюджету. Також залучатимуть кошти з державного бюджету, соціально відповідального бізнесу та міжнародних партнерів.

На сесії було прийнято рішення про виділення 20 мільйонів гривень з міського бюджету на початок відновлення двоповерхового будинку на вулиці Кияшка, 22. Понад 27,8 мільйона гривень виділили на будинок на вулиці Сталеварів, 16. По 25 мільйонів гривень виділили на будинки на проспекті Соборному, 151 та вулиці Зестафонськії, 8.

Загалом на початкові роботи з відновлення чотирьох частково зруйнованих будинків виділено 98 мільйонів бюджетних гривень.

Як уже писав «Перший Запорізький», вночі 24 вересня ворог завдав чергового ракетного удару по Запоріжжю. Відомо, як мінімум, про п’ять «прильотів» по місту. Постраждали об’єкти інфраструктури. Одна ворожа ракета потрапила до житлового сектору обласного центру та стала причиною пожежі у багатоквартирному будинку. У ході пошукових робіт бійці ДСНС виявили тіло загиблої жінки. Ще 8 людей зазнали легких травм.

Шостого жовтня, близько 5:00 ранку, рашисти завдали ударів ракетами С-300 по житлових будинках. Під вогнем окупантів опинилися кілька приватних та багатоквартирних будинків. Внаслідок російської атаки було зруйновано будинки по проспекту Соборному та вулиці Сталеварів. Усього внаслідок ракетного удару загинуло 20 людей, 21 людину врятували, понад 10 госпіталізували.

Вночі, 9 жовтня, ворог застосовував тактичну авіацію для ракетного удару по Запоріжжю. Усього було випущено близько 16 ракет з цивільної інфраструктури міста та житлових кварталів.

Було випущено чотири крилатих ракети Х-22 бомбардувальником Ту-22М3 та дві керовані авіаційні ракети Х-59 винищувачем Су-35. Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із зенітно-ракетного комплексу С-300.

Було пошкоджено близько 20 будинків приватного сектора та близько 50 багатоповерхівок. Також пошкоджено 4 освітні заклади, 20 автомобілів. Внаслідок атаки зруйновано під’їзд житлового будинку по вулиці Зестафонській, а також деякі приватні домоволодіння.

Внаслідок ракетного терору по цивільному об’єкту міста 15 людей загинули, 11 людей врятовано.

Як виглядає геноцид української нації: зруйновані рашистами багатоповерхівки Запоріжжя показали з незвичного ракурсу.


Читайте також:

У багатоквартирному будинку Запоріжжя пролунав вибух: є загиблий.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0