USD: EUR:
... в Запорожье
Прем’єр-міністр України разом з міністром МВС сьогодні відвідає Запорізьку АЕС

Прем’єр-міністр України разом з міністром МВС сьогодні відвідає Запорізьку АЕС

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Запорізьку область відвідає Запорізьку АЕС.

Про це голова уряду розповів під час брифінгу в обласній клінічній лікарні.

Нагадаємо, сьогодні, 2 листопада, голова уряду здійснює робочу поїздку до нашого регіону.

«У Запорізькій області працює найбільша в Україні і одна з найбільших в Європі атомна електростанція. Сьогодні ми також відвідаємо її з робочим візитом. Тому що атомна електроенергетика є основою нашої енергетики і дає базове постачання електроенергії для нашої країни», – зазначив прем’єр-міністр.

На Запорізькій АЕС працює шість енергоблоків загальною потужністю 6000 мВТ. Внесок Запорізької АЕС в енергетику України, починаючи з 1984 року, зріс з 2% до 20,4% (1/5 частини всієї вироблюваної електроенергії в Україні).

«У листопаді на АЕС, згідно плану, підписаного міністром енергетики та керівником ДП «Енергоатом», мають вивести з ремонту три енергоблоки. Таким чином протягом осінньо- зимового періоду в Україні цього року буде працювати 14 атомних енергоблоків з 15 наявних у всій країні – по схемі «13+1». Тобто, 13 несуть навантаження, 1 знаходиться на резерві. Всі побутові та промислові споживачі за разунок нашої атомної енергетики будуть забезпечені електроенергією, – розповів Денис Шмигаль.

За словами голови уряду, до візиту на Запорізьку АЕС приєднається і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Під час брифінгу прем’єр-міністр нагадав, що з 1 жовтня цього року тариф на електроенергію для українських родин було знижено до 1,44 грн за кВт⋅год (домогосподарств із місячним рівнем споживання більш як 250 кВт⋅год)

«В Україні електроенергію для населення найнижчий серед усіх європейських країн. Більше того, з 1 жовтня було ухвалено рішення про зниження тарифів на електроенергію, і ми не плануємо їх підвищувати. Уряд розуміє, що в умовах коронакризи необхідно підтримати людей, – відзначив Денис Шмигаль і підкреслив, що ціна на електроенергію для промисловості в Україні визначається за ринковими принципами: на основі прямих договорів або на біржі. У жовтні ціни на спотових ринках України були суттєво нижчі від європейських.

Під час робочого візиту до Запорізької області прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з ходом реконструкції обласної клінічної лікарні.


Читайте також:

Прем’єр-міністр України приїхав до Запоріжжя та побував на будівництві мостів, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

шмургаль2021-11-02 16:20:21
Ты ба, якэ смилывэ.