USD: EUR:
... в Запорожье
Першій леді Олені Зеленській у Запоріжжі презентували нову айдентику Хортиці, – ФОТО, ВІДЕО

Першій леді Олені Зеленській у Запоріжжі презентували нову айдентику Хортиці, – ФОТО, ВІДЕО

У четвер, 5 серпня, перша леді Олена Зеленська відвідала Хортицю, де триває масштабна реконструкція.

Про це повідомляє «Перший Запорізький».

Дружина Президента України, заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко  та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко разом з представниками маломобільних груп населення ознайомилися з ходом потужних перетворень на острові, які зроблять музейну інфраструктуру заповідника доступною та комфортною для усіх людей.

Нагадаємо, в рамках державно-приватного партнерства острів Хортиця стане першим безбар’єрним туристичним об’єктом в Україні. Партнером національного проекту відродження Хортиці виступає Група Метінвест. Метінвест залучився до проекту на самому початку та забезпечує супровід ініціатив від зародження ідеї до розробки концепції перетворень, згідно з якою наразі триває будівництво.

Під час «Великої реставрації» на острові з’явиться суспільний простір «Козацьке коло», де проводитимуть тематичні фестивалі, концерти й форуми, а також зроблять реконструкцію Музею історії запорозького козацтва та оновлення кургану Єдності, які нарешті відповідатимуть всім нормам фізичної доступності та враховуватимуть потреби аудиторії з ментальними порушеннями.

Під час візиту, окрім результатів масштабної реконструкції, першій леді Олені Зеленській презентували брендинг Хортиці.

«Безбар’єрність острова Хортиця – це великий комплекс заходів, де все має працювати. Від айдентики до звичайних вказівників. Все має бути зрозумілім та комфортним. І саме цим шляхом тривають перетворення на острові Хортиця – ми всі в цьому сьогодні переконалися. Де, як не на Хортиці, створювати безбар’єрний зручний простір для всіх і кожного? Люди хочуть сюди потрапити, людей сюди притягує. Адже острів Хортиця – це дійсно місто української сили. Насправді величним воно зможе стати лише тоді, коли ця велика сила та невичерпна енергія будуть доступні для всіх без виключення. Філософія безбар’єрності Хортиці в тому, аби ділитися своєю силою з усіма – завжди, легко, скрізь», – розповіла дружина Президента України.

Ініціатором створення бренду острова Хортиця також стала Група Метінвест. Перед розробниками бренду було поставлене надскладне завдання – зберігаючи автентичність та різноманіття острову, створити нову сучасну візуальну мову.

«Все, що відбувається у 2021 році – це старт. Завдання першого етапу перетворень – задати темп, створити символ трансформації, створити нову візуальну мову. Зробити острів Хортиця актуальним, модним, цікавим. Зробити це місце живими, наповнити його життям. Потенціал величезний, не тільки регіональний, всеукраїнський, а й міжнародний. Все це – розробка концепції розвитку острова Хортиця, створення нового брендингу – для Групи Метінвест є важливим елементом соціальної відповідальності в державно-приватному партнерстві відродження Хортиці», – запевнила директорка зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталя Ємченко.

Як вже писав «Перший Запорізький», Хортиця дуже скоро стане одним із найпотужніших туристичних магнітів України. Вже до Дня незалежності відкриють Курган Єдності – найвищу точку острову, з якої відкривається неймовірна панорама на Дніпро і Запоріжжя. І вперше в історії на 16-метровий курган зможуть піднятися всі охочі, незалежно від віку і стану.


Читайте також:

Відчуй місце сили: відбулася всеукраїнська презентація брендингу запорізької Хортиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0