USD: EUR:
... в Запорожье
Окупанти привезли до Запорізької області суддів: подробиці

Окупанти привезли до Запорізької області суддів: подробиці

«Запорізький обласний суд» та «Арбітражний суд Запорізької області» російські загарбники зареєстрували у червні цього року у російському «Єдиному державному реєстрі юридичних осіб». Очолювати незаконні установи, які знаходяться у Мелітополі, будуть привезені з Росії судді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Так званий «Арбітражний суд Запорізької області» розглядатиме економічні суперечки. У травні був проведений конкурс на посаду голови. Кандидатів було двоє, але в останній момент від участі у конкурсі відмовився уродженець Запорізької області Павло Бажан, який наразі обіймає посаду судді арбітражного суду у Самарі. Тож, так званий «Арбітражний суд Запорізької області» очолив 60-річний Володимир Устюжанінов із Кіровської області РФ

Устюжанінов 30 років працює в органах російської судової влади. Очолював Другий арбітражний апеляційний суд Кіровської області, є засновником «Кіровського регіонального відділення загальноросійської громадської організації «Асоціація правників Росії».

Владімір Устюжанінов

На посади заступників голови «Арбітражного суду» Вищою кваліфікаційною колегією суддів РФ рекомендовані Ілля Караваєв, який до цього був суддею 2-го арбітражного суду Кіровської області, та його колега Микола Панін.

Так званий «Запорізький обласний суд» належить до судів загальної юрисдикції. Його очолить 58-річний Володимир Полухін. З 2001 року він працював в органах судової влади Краснодарського краю та Нижегородської області. Очолював «Раду суддів Нижегородської області» та був заступником голови Нижегородського обласного суду.

Владімір Полухін

На сьогодні не припинено і реєстрацію окупаційного «Запорізького обласного суду», внесеного до реєстру у вересні 2022 року. До цього суду пішли працювати судді-зрадниці з Мелітополя Тамара Міщенко та Наталія Купавська. Очолив окупаційний «Запорізький обласний суд» Роман Батршин.

Роман Батршин

Ці окупаційні установи зареєстровані за адресою, де до повномасштабного вторгнення був Мелітопольський міський районний суд. Там же розміщено й окупаційний «Мелітопольський районний суд».

Окупанти масово створюють «військово-облікові столи» та ставлять на облік мешканців Запорізької області.


Читайте також:

Регулярно везуть поранених: окупанти облаштували новий шпиталь у Запорізькій області.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0