USD: EUR:
... в Запорожье
Сподівалися на численні жертви серед мирного населення: російський агент планував теракт у Запоріжжі, — ФОТО, ВІДЕО

Сподівалися на численні жертви серед мирного населення: російський агент планував теракт у Запоріжжі, — ФОТО, ВІДЕО

На початку минулого року російські спецслужби, через мешканця тимчасово окупованої території Запорізької області, вийшли на жителя Запоріжжя і завербували його. Мешканець обласного центру мав влаштувати теракт на пошті. Для цього через  «зв’язкового» він отримав інструкції та гроші для виготовлення вибухівки.

 Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За інструкцією спецслужб РФ фігурант виготовив саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням та сховав його у коробках з-під фруктів, щоб відправити до вантажного відділення одного з поштових операторів. Після отримання повідомлення про доставку «замовлення» на пошту фігурант мав привести вибухівку в дію за допомогою телефонного дзвінка.

Окупанти сподівались, що підрив установи призведе до численних жертв серед цивільного населення та поширить панічні настрої у Запоріжжі. Ворожого агента затримали на етапі підготовки.

З’ясувалось, що він також мав виявляти місця масового зосередження особового складу і техніки ЗСУ, та передавати данні ворогу для нанесення ударів.

За цю «роботу» окупанти обіцяли зраднику грошову «винагороду». Наразі ворожого агента затримали та повідомили про підозру за двома статтями. Йому загрожує довічне ув’язнення.

На лаві підсудних опинились двоє силовиків з Запорізької області: подробиці


Читайте також:

Удари з авіації та РСЗВ обстріли касетними боєприпасами: внаслідок ворожих ударів по Запорізькій області є загиблий та поранений

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0