USD: EUR:
... в Запорожье
На повоєнне відновлення Запорізької області потрібно щонайменше 29 мільярдів гривень: деякі села перестануть існувати

На повоєнне відновлення Запорізької області потрібно щонайменше 29 мільярдів гривень: деякі села перестануть існувати

На повоєнне відновлення зруйнованої російськими обстрілами інфраструктури Запорізької області потрібно щонайменше 29 мільярдів гривень.

Про це в інтерв’ю Суспільному Запоріжжя розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

За попередніми підрахунками, на відновлення пошкодженої інфраструктури області потрібно близько 29 мільярдів гривень. Для цього влада планує залучати не лише бюджетні, а й донорські кошти.

За темою: Післявоєнна «зелена» відбудова Запоріжжя: яким має бути відновлення зруйнованих будинків

«Ми розуміємо, що деякі населені пункти перестануть існувати. Наприклад, зруйноване село, в якому лишилося п’ять чи десять хат, куди вже ніхто ніколи не повернеться. Ми це прораховуємо. Ми вже провели деякі наради з питання відновлення. Запросили архітекторів, урбаністів. Підхід наш буде такий: ми відновимо бізнес, великий бізнес, який буде працювати. Біля цього бізнесу на віддаленні якраз і будуть всі ці населені пункти. Ми пішли по європейському принципу, а не по радянському. У нас історичний шанс відновити нашу область, зробити все по-новому, – розповів голова Запорізької ОВА. – В рамках держави вже працює агенція по відновленню житла. Ми кожного дня подаємо туди інформацію щодо нашого зруйнованого житла, щоб після деокупації знаходити кошти на відновлення. Люди будуть отримувати державні сертифікати, як на ремонти, так і на купівлю квартири в межах Запорізького або іншого регіонів».

За словами Юрія Малашко, за досвідом звільнених територій Херсонської області влада розуміє, що під час деокупації окупанти перед виїздом  будуть займатися грабунком територій. А тому збитки будуть набагато більшими. Крім того, є розуміння, що сума зміниться після детального дослідження обсягу зруйнованого житла на окупованій території.

Як Запорізька область готується до контрнаступу та деокупації територій: інтерв’ю очільника військової адміністрації


Читайте також:

Атакували авіації, артилерії та «Shahed»: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0