USD: EUR:
... в Запорожье
На окупованій частині Запорізької області чоловіків готують до мобілізації

На окупованій частині Запорізької області чоловіків готують до мобілізації

У тимчасово окупованому Мелітополі та Бердянську чоловіків готують до мобілізації. Їм надходять повістки, згідно з якими вони мають з’явитися до військкомату впродовж 15 днів, щоб їх поставили на військовий облік.

У мережі з’явилися фото направлення у фейковий військкомат в окупованому Мелітополі. У «документі» зазначено, що чоловік має з’явитися у 15-денний термін у військкомат із документами для того, щоб його поставили на військовий облік.

«Неприхована мобілізація на тимчасово окупованих територіях. Окупанти обіцяли відстрочку, натомість діють за «донецьким» сценарієм: крок перший — примусова паспортизація; крок другий — видача повісток у військкомат, нібито лише для того, щоб поставити на військовий облік. Почали у селах, тепер перейшли на міста; крок третій — будь-якої миті призвати на фронт», — прокоментував дані кадри Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

У тимчасово окупованому Бердянську чоловіків також готують до мобілізації. Попри те, що окупаційна влада публічно заявляє, що з тимчасово окупованих територій в окопи можна піти лише добровольцем, насправді все не так.

Майже всі бердянські підприємства різних форм власності отримали розпорядження, відповідно до якого чоловіки мають стати на військовий облік.

«А далі йдуть різні схеми максимально швидкого відправлення. Спочатку на одному з бердянських комунальних підприємств окупанти оголосили перелік затребуваних професій, переважно для чоловіків. При прийомі на роботу зазначали, що співробітник буде звільнено від мобілізації, але на облік потрібно стати. А за кілька тижнів провели серйозне скорочення штату. Під звільнення потрапили переважно чоловіки. А далі – повістка, військкомат, військова частина з усіма наслідками, що випливають», — пише Brd24.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», на тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупаційна влада проводить примусову мобілізацію місцевого населення. Повістки вручають мешканцям сіл, відразу ж після того, як вони отримували російські паспорти, без яких наразі неможливо отримати жодну послугу.

З 1 липня 2024 року на окупованих територіях регіону почне працювати карний орган поліції, який виявлятиме людей з українськими паспортами.

Раніше російські загарбники попереджали чоловіків, що потрібно буде стати на військовий облік. Попередньо, з 2024 року ставати на облік у фейкову структуру потрібно буде обов’язково.

Навесні бердянських медичних працівників зобов’язали стати на військовий облік, а також усіх чоловіків, які працюють на підприємствах.

На початку літа на окупованій частині нашого регіону вже працювало 44 «військово-облікові столи». Пізніше було створено «Військовий комісаріат Запорізької області». Виконуючим обов’язки керівника призначено підполковника Дмитра Кучабського.

У вересні цього року окупаційна влада проводила псевдовибори, які вони використовували для збору цих чоловіків.

Зрадив присягу й перейшов на бік ворога: експоліцейському із Запорізької області інкримінують державну зраду.


Читайте також:

Родичі розшукують 10-річного хлопчика, якого забрали окупаційні соцслужби Запорізької області.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0