USD: EUR:
... в Запорожье
 Багато вибухівки та зброї: яка зараз ситуація на Запорізькій АЕС

Багато вибухівки та зброї: яка зараз ситуація на Запорізькій АЕС

Формально окупанти не втручаються у роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал змушений узгоджувати з командиром загарбників.

Про це повідомляє Енергоатом.

Запорізька АЕС та місто Енергодар вже 10 діб перебувають під контролем російських військових формувань. Станом на ранок 14 березня на території станції знаходиться:

– 50 одиниць техніки ворога;

– Близько 400 російських військових;

– багато вибухівки та зброї.

Наразі всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС контролюються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються у роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал змушений узгоджувати з командиром загарбників. Працівники станції знаходяться під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал після прибуття на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами.

Все це негативно впливає на роботу і ставить під загрозу ядерну та радіаційну безпеку.

Через фактичну блокаду Енергодару продовжуються проблеми з пальним, постачанням продуктів харчування та ліками першої необхідності.

Як вже писав «Перший Запорізький», найбільшу атомну електростанцію Європи після важких боїв на вулицях міста Енергодара захопили військові сили Російської Федерації. Під час нічного штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових: ще двоє – у лікарні.

Також уло пошкоджено будівлі промислового комплексу станції.

7 березня стало відомо, що на захоплену ворогом ЗАЕС приїхали представники кремлівських ЗМІ, які готують інформаційну атаку на Енергоатом.

Читайте також:

У Запорізькій області на міні підірвалося авто: загинули троє молодих бійців тероборони

В Запорізькій області російські військові знищили автомобільний міст, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0