USD: EUR:
... в Запорожье
МОЗ запустив 5 етап вакцинації: з 21 липня отримати щеплення зможе кожен

МОЗ запустив 5 етап вакцинації: з 21 липня отримати щеплення зможе кожен

В Україні готуються до потенційного зростання випадків захворювання на коронавірус через нового штаму вірусу “Дельта”.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я оголосило відкриття 5 етапу вакцинації від COVID-19, з 21 липня зробити щеплення зможе кожен бажаючий. З 21 липня всі дорослі старше 18 років, які хочуть вакцинуватися, можуть зробити щеплення проти коронавирусной хвороби.

«Ви можете вакцинуватися в найближчому пункті щеплення, центрі масової вакцинації або до вас може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу, як організований колектив, в якому працює понад 50 осіб», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що на селекторній нараді в офісі президента доручили главам ОДА відкрити прищепні центри в кожному райцентрі.

Міністр додав, що записатися на вакцинацію можна онлайн або отримати щеплення в порядку живої черги.

Нагадаємо, з 26 червня в Запоріжжі розпочали роботу центри масової вакцинації населення проти вірусу COVID-19. Вони розташовуються на базі Центрів ПМСД: №1 (пр. Соборний, 88), №2 (вул. Авраменка, 4), №5 (вул. Запорізького козацтва, 25).

Центри вакцинації працюють з 09.00 до 15.00 у вихідні дні.

У Центрі ПМСД №10 відкрито Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплень) на базі Запорізького обласного центру молоді, який працює з 11.00 до 16.00 у вихідні дні.

З 17 липня з 10.00 до 18.00 у вихідні дні в торговому центрі «City Mall» (вул. Запорізька, 1Б) буде функціонувати Центр масової вакцинації населення проти COVID-19.

Крім того, на базі Центру ПМСД №8 (вул. Харчова, 8) функціонує Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплень) з 09.00 до 15.00 по середах.

Робити щеплення в Центрах може доросле населення міста за записом на вакцинацію через додаток «ДІЯ», через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я, через реєстратури територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги або у свого сімейного лікаря. Пріоритет надається літнім людям старше 60 років, або 18 – 59 років, які мають супутні захворювання.

З 1 липня можна записатися на вакцинацію також через сайт департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, через сайт медичної інформаційної системи Helsi.me.

При зверненні до Центру вакцинації при собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Читайте також:

У Запоріжжі водій під дією наркотиків збив матір з 9-річною дитиною, – ФОТО

Під Запоріжжям під час гонок сталася ДТП: машина перекинулася більше 10 разів, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0