USD: EUR:
... в Запорожье
Лазерне шоу, яке зробили у Запоріжжі на Хортиці, отримало відзнаку престижного міжнародного конкурсу, – ФОТО

Лазерне шоу, яке зробили у Запоріжжі на Хортиці, отримало відзнаку престижного міжнародного конкурсу, – ФОТО

Лазерно-проекційне шоу на острові Хортиця «Трансформації крізь історію» відзначили на престижному міжнародному конкурсі LIT Lighting Design Awards.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив Микола Каблука, керівник та головний дизайнер компанії Expolight, яка займалася створенням цієї атракції.

«Суперновина з Лос-Анджелеса! Український архітектурний світловий дизайн знову звучить на весь світ. Ми встановили новий рекорд. Цього разу одразу 5 наших об’єктів у різних номінаціях стали переможцями всесвітнього конкурсу світлового дизайну LIT Lighting Design Awards 2021! І ще 5 були відзначені особливою відміткою журі!, – розповів Каблука, – Це чергове визнання українського світлового дизайну у світі. І ми дуже горді робити свій внесок у зміцнення глобального образу України, як країни креативу та інновацій!».

Всесвітня премія LIT Lighting Design Awards зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі була заснована для визнання зусиль талановитих архітектурно-світлових дизайнерів з усього світу. Професійна світова спільнота високо оцінила українські проекти-переможці одразу у декількох категоріях. Окрім того, спеціальну відзнаку журі отримало, зокрема, лазерне шоу «Трансформації крізь історію», реалізоване на острові Хортиця.

Нагадаємо, запуск нової туристичної атракції на Хортиці – інтерактивного лазерно-проекційного шоу «Трансформації крізь історію», відбувся 14 жовтня. Унікальне шоу було створено за ініціативи Групи Метінвест в рамках національного проекту відродження Хортиці.

Аналогів такому світловому шоу немає в світі. Дев’ять надпотужних проекторів із звуковим супроводом транслюватимуть ексклюзивний відео контент – яскраві історичні образи і національні символи, що розкривають українську ідентичність. Завдячуючи інтерактивності шоу, кожен гість Хортиці може самостійно запускати проекцію з власного телефону. Зробити це можна легко, лише зчитавши QR-код. Паралельно на смартфоні гостя буде відображатися історична довідка про проектований символ. Таким чином інсталяція  виконує ще і освітню функцію.

Над втіленням ідеї працювала компанія «Expolight», що має понад 20-річний досвід роботи зі світлотехнікою та є членом Міжнародної асоціації світлового дизайну.

Нова туристична атракція швидко стала новим туристичним магнітом, яка разом з іншими відновленими об’єктами Хортиці приваблює відвідувачів з різних куточків країни та за її межами.

Нагадаємо, цьогоріч в рамках державно-приватного проекту відродження Хортиця за участі Групи Метінвест вже оновлено такі знакові об’єкти, як громадський простір «Козацьке коло» та максимально доступний для всіх відвідувачів Пагорб Єдності, а також розпочато реставрацію музея історії запорозького козацтва.

Партнерство цим не обмежилося. Завдяки Групі Метінвест лише за декілька місяців на Хортиці з’явилися сучасні знакові об’єкти, що тепер відвідують тисячі людей: арт-об’єкт «Коло Єдності», лазерне шоу «Трансформації крізь історію» та імерсивна аудіовистава «Шлях».

До речі, нещодавно новий брендинг запорізького Національного заповідника «Хортиця» став фіналістом престижної всесвітньої премії Epica Awards.

Сучасна  інфраструктура, нова айдентика та унікальні атракції: у 2021-му запорізька Хортиця отримала друге життя і стала туристичним магнітом України


Читайте також:

У Запоріжжі в музеї історії козацтва на Хортиці з’явитьcя прозорий дах із загартованого скла, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0