USD: EUR:
... в Запорожье
Координував захоплення українських підприємств: експосадовець перейшов на бік ворога й став окупаційним «сенатором» Запорізької області

Координував захоплення українських підприємств: експосадовець перейшов на бік ворога й став окупаційним «сенатором» Запорізької області

Колишнього соратника четвертого президента-втікача України Віктора Януковича наприкінці 2022 року ворог призначив «сенатором від Запорізької області Росії». Також він був радником голови російської окупаційної Військово-цивільної адміністрації Євгена Балицького. Йдеться про Дмитра Ворона, колишнього голову Державної реєстраційної служби України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

На своїй посаді ексчиновник координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованій території Запорізької області, а також підготував звернення до російського президента щодо заохочення державними нагородами російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

З власної ініціативи Дмитро Ворона допомагав ворогові формувати окупаційні адміністрації у тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

Слідчі Служби безпеки України повідомили фігуранту про підозру згідно з ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресорові» Кримінального кодексу України.

Майно зловмисника на десятки мільйонів гривень за рішенням суду заарештовано. Йдеться про квартири фігуранта у центрі Києва та Миргороді, будинок площею понад 300 квадратних метрів під Києвом та 10 земельних ділянок у столичному регіоні.

Досудове розслідування триває. Згідно з інкримінованою статтями зловмиснику загрожує до 12 років в’язниці.

У Запорізькій області міністр освіти часів Януковича став помічником псевдогубернатора та балотується в місцеві «депутати».


Читайте також:

У Запорізькій області близько 200 поліцейських перейшли на бік ворога.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0