USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області міністр освіти часів Януковича став помічником псевдогубернатора та балотується в місцеві «депутати»

У Запорізькій області міністр освіти часів Януковича став помічником псевдогубернатора та балотується в місцеві «депутати»

Колишній міністр освіти Дмитро Табачник став помічником окупаційного псевдогубернатора Запорізької області Євгена Балицкого та балотується в місцеві «депутати» на захопленій території нашого регіону.

Про це йдеться на сайті російської керівної партії «Єдина Росія».

На сайті вказано, що Табачник є «радником» так званого очільника окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області – народного  депутата України двох попередніх скликань, зрадника Євгена Балицького.

«В окупаційному уряді тимчасово окупованої території Запорізької області поповнення. У гауляйтера Балицького новий «совєтнік». Компанію пікаперу і учаснику секс-скандалу Толмачову, який вчить Балицького проводити псевдовибори, тепер складає одіозний міністр уряду Януковича Дмитро Табачник, – розповів мер Мелітополя Іван Федоров. –Цей нічому не вчить, але про всі помилки балицького швиденько повідомляє кураторів з ФСБ. А щоб ефективніше контролювати захоплену територію, Табачник  балотується в депутати від путінської «Єдиної Росії».

У вересні цього року на території РФ відбудуться вибори очільників регіонів та мера Москви. Країна-окупант планує провести незаконні голосування і на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, Дмитро Табачник був народним депутатом, головою адміністрації президента України, віце-прем’єр-міністром. З 11 березня 2010 року  по 23 лютого 2014 був міністром освіти і науки в уряді Миколи Азарова. Після Революції гідності Табачник утік з України.

З липня 2015 року перебуває у всеукраїнському розшуку, переховується у Росії.

У листопаді 2022 року Табачнику повідомили про підозру в державній зраді. Йому загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. У січні 2023-го майно Табачника арештували.

У Запорізькій області російська пропаганда бреше про використання ЗСУ «брудних бомб»


Читайте також:

Поряд з окупованою Запорізькою АЕС вибухнула міна: в районі станції продовжуються бойові дії, – МАГАТЕ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0