USD: EUR:
... в Запорожье
Поромна переправа, більше поліції і цілодобовий ремонт: як в запорізькій мерії збираються ліквідувати затори на греблі

Поромна переправа, більше поліції і цілодобовий ремонт: як в запорізькій мерії збираються ліквідувати затори на греблі

Сьогодні в запорізькій мерії провели нараду, на якій обговорили шляхи вирішення проблеми пробок на греблі Дніпрогесу.

На зустрічі були присутні представники міської влади, патрульної поліції, адміністрації Днепрогеса і підрядника, який працює там.

Нагадаємо, на проїжджій частині греблі Дніпрогеса замінюють дорожнє покриття одночасно на двух смугах руху. Через це вчора утворилася велика пробка. Багатьом жителям міста довелося йти додому пішки. Така ситуації тривала вчора до 10 вечора і тривала вже сьогодні з самого ранку.

За словами голови патрульної поліції Світлани Михайлівської, поліція робить все можливе, що від них залежить. Вона зазначає, що дві працюючі смуги руху в будь-якому випадку не можуть спокійно пропустити занадто великий потік машин в години пік. «Транспортний потік не стоїть, а рухається, але дуже повільно – саме через великий потік машин. Тим більше, в одну смугу на греблю заїжджає транспорт одразу з декількох напрямків – проспекту Соборного, вулиці Богдана Хмельницького і Портової. Аналогічно – на правому березі, – розповіла голова поліції. – Поліція працює. Крім того, з 15:30 ми зробили реверс на мостах Преображенського, щоб там могло проїхати більше транспорту».

Голова патрульної поліції запропонувала зробити тимчасові зміни для організації руху. Перша пропозиція – пустити на Тюленіна транспорт реверсом, в тому числі, по смузі громадського транспорту і велосипедній доріжці. Друга пропозиція – в години пік на греблю пускати транспот реверсом в дві смуги в один напрямок.

У свою чергу представники міської влади запропонували збільшити кількість екіпажів поліції, щоб регулювати рух транспорту з кожної прилеглої до основної магістралі вулиці.

Глава патрульної поліції підкреслила, що вантажних автомобілів на дамбі не було. Вони стояли на в’їзді в місто з боку Дніпра і на Набережній з боку траси Харків-Сімферополь. Світлана Михайловська попросила мера посприяти тому, щоб ЗАЗ відкрив для вантажного транспорту майданчик біля заводу, який зараз перекритий бетонними блоками.

Також на нараді відповіли на питання, яке хвилює багатьох жителів правого берега – чи можна робити ремонтні роботи на дорожньому покритті ГЕС цілодобово? Представник підрядника відповів, що за останні два дні на одному з ремонтних ділянок демонтували старий асфальт. Але технологія ремонту не дозволяє проводити ремонтні роботи цілодобово. «Після підготовки основи для майбутнього покриття, буде зроблена спеціальна полімеризація. Після цієї процедури потрібно почекати 24 години. Потім буде покладений нижній шар асфальту. Але навіть після цього потрібно дочекатися, коли будуть замінені деформаційні шви. Лише потім ми укладемо верхній шар асфальту і зможемо пустити транспорт на цій ділянці. Термін – до 10 вересня. Після цього почнемо роботи на другому перезді. Зараз чекаємо рішення проектного інституту про якість металевої основи», – розповів представник фірми-підрядника, яка виконує ремонтні роботи.

Представник Дніпрогесу (компанії «Укргідроенерго») зазначив, що після ремонту дорожнього полотна проїзд вантажного транспорту на проїжджій частині греблі буде заборонений повністю. «Без повної заміни плит підстави жоден проектний інтитут не дасть нам дозволу пускати там вантажний транспорт. По греблі їздитиме транспорт загальною вагою не більше 10 тонн. «Ми відремонтуємо дорогу, щоб відновити нормальну комунікацію з містом, але повернемося до повної реконструкції вже після будівництва нових мостів», – сказав представник «Укргідроенерго».

Крім цього, на цій нараді вирішили перекрити виїзд з приватного сектора за «гарматою» на правому березі, за допомогою якого особливо нахабні водії намагаються «проскочити» пробку на Каховській.

Ще одним рішенням проблеми з пересуванням транспорту може стати створення поромної переправи. Міський голова Володимир Буряк розповів, що завтра буде обговорювати цю можливість представником річкових перевезень.

За підсумками наради мер міста дав завдання перейти всім службам і відповідальним особам на цілодобовий режим роботи.

4

Микола2019-08-23 13:16:21
http://lurkmore.to//журнализд
Анна2019-08-21 13:42:32
последняя строчка - прям верх журналистики!
Валерій2019-08-21 13:38:21
Вражений кількістю помилок!
Татьяна2019-08-21 13:34:45
Вы что, не в состоянии грамотно перевести с русского, а не при помощи гугл-переводчика? Невозможно читать. Позор.