USD: EUR:
... в Запорожье
Група Метінвест за 15 років інвестувала у екологічну модернізацію виробництва 3,5 мільярдів доларів

Група Метінвест за 15 років інвестувала у екологічну модернізацію виробництва 3,5 мільярдів доларів

За 15 років існування Група Метінвест інвестувала у екологічну модернізацію виробництва 3,5 мільярдів доларів. Ще пів мільярда на екопроекти планують виділити у найближчі 5 років.

Про це під час прес-конференції розповів генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

«Серйозні інвестиції в екологію, в зменшення викидів підприємств якраз припали на ці 15 років Метінвесту, особливо останні 7-8 років. Минулий рік взагалі був рекордним: на підприємствах компанії було інвестовано 200 мільйонів доларів виключно в проекти з екологічним ефектом, – розповів Юрій Риженков.

Окрім інвестицій у екологічні проекти, Метінвест постійно працює над покращенням якості продукції.

«Виробників металу в світі дуже багато, конкуренція дуже велика, тому кожен повинен навчитися, як в металургії, так і в гірничо-видобувній, в залізорудній промисловості виробляти щось унікальне», – зазначив генеральний директор.

Одним з таких унікальних рішень може стати глобальна зміна технологічного процесу – перехід до електрометалургії, який також допоможе знизити вуглецевий вплив виробництва на атмосферу.

«Сьогодні ми опрацьовуємо проекти з будівництва комплексу прямого відновлення заліза разом з електрометалургією для виробництва фактично з дуже низьким викидом СО2 або в перспективі з використанням водню взагалі з нульовими викидами СО2, – розказав Риженков.

За словами гендиректора Групи Метінвест, найбільш ймовірно, що таке нове виробництво з’явиться у Запоріжжі або Маріуполі. На його будівництво потрібно не менше 3,5 мільярдів доларів. А у перспективі воно може працювати взагалі без викидів. Завдяки енергії сонця та вітру. Тим паче, що на Запоріжжі поруч є сонячні та вітрові електростанції, які можна було б використовувати для повного циклу абсолютно чистої, справжньої зеленої металургії.

Такі плани швидше стануть реальністю за умови зрозумілої державної політики щодо промисловості: «Якщо ми не будемо розуміти, який у нас прогноз фіскальної системи та фіскального клімату, ми не зможемо нормально інвестувати, і нам з інвесторів наших ніхто не дасть можливості вкладати гроші», – зазначив Юрій Риженков.

Тим часом Метінвест освоює нові напрями роботи і виходить на нові ринки збуту. Зокрема, розвиває власні поставки на ринки Північної Африки, Туреччини, Саудівської Аравія та Об’єднаних Арабських Еміратів. Та керівництво компанії сподівається, що одним з основних для Метінвесту буде український ринок.


Читайте також:

Метінвест підтримає форум із декарбонізації сталевої індустрії в Україні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0