USD: EUR:
... в Запорожье
Голова ЗОВА обіцяє, що до 1 вересня у Запоріжжі відкриють підземні школи

Голова ЗОВА обіцяє, що до 1 вересня у Запоріжжі відкриють підземні школи

До 1 вересня у Запоріжжі повинні відкритися підземні школи.

Таку обіцянку дав голова Запорізької ОВА Іван Федоров в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, причиною того, що у місті лише 12 шкіл працюють у змішаному форматі, є небажання чиновників.

«Треба знайти рішення для здобуття безпечної освіти на території Запоріжжя. Завдання просте: є скількись шкіл, скількись укриттів готових, є ті, які треба зробити, побудувати підземні школи. Чому Харків зміг, а Запоріжжя ні, — сказав Федоров. — До 1 вересня в Запоріжжі будуть підземні школи. Освіта розпочнеться. Я хочу, щоб діти здобували освіту. У березні у нас відкриється, сподіваюся, близько 50 шкіл. За місяць зможемо відкрити ще».

Він заявив, що до 1 вересня всі діти мають перейти на змішану систему освіти. Ті, хто виїхав, продовжать навчання онлайн.

«Зробимо підземні школи. Працюємо тепер над локаціями, дві чи три їх буде. Навіщо це? Бо ніхто не знає, скільки триватиме війна. Ми були в Гельсінкі, були в укриттях — вони в наддосконалому стані. Там використовують їх як спортзали, як майданчики для навчання», — сказав голова ЗОВА.

Раніше повідомлялось, що попередньо заклад у Хортицькому районі був відібраний до участі у програмі з побудови підземної школи. Проєкт можуть реалізувати за підтримки Литви вже до кінця цього року.

Зазначимо, ідею підземних шкіл вже втілюють у життя в Харківській області. Як там з’являються перші в Україні підземні школи — можна дізнатись в матеріалі за посиланням.

Журналіста «Радіо Свобода», пораненого біля Роботиного, у лікарні відвідав головнокомандувач ЗСУ, — ВІДЕО


Читайте також:

У Запоріжжі пролунав вибух: що відомо

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0