USD: EUR:
... в Запорожье
Економіка має працювати для обороноздатності держави, – голова Запорізької області

Економіка має працювати для обороноздатності держави, – голова Запорізької області

Малий, середній та великий бізнес мають працювати на економіку держави для забезпечення її обороноздатності.

Про це під час брифінгу повідомив голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух.

Очільник області розповів про деякі з кроків влади, які були зроблені для спрощення роботи бізнесу. Міста та села мають повертатися до активного життя, де це можливо та безпечно.

Щоб бізнес міг працювати, Президент, Уряд та Верховна Рада України створили всі умови для того. Серед основних рішень:

Програма «Доступні кредити «5-7-9%»

Кредит під 0% для будь якого-бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн. 

Кредит зможе отримати будь-яка компанія, де кінцевими бенефіціарами з часткою понад 50% є українці. Водночас не зможуть взяти кредит підприємства, учасником або кінцевим бенефіціаром яких є громадяни держави-агресора або ж особи, які належали до терористичних організацій.

Підтримка працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

6,5 тисяч гривень отримають роботодавці на компенсацію зарплати працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб протягом 2 місяців.

Перевірки бізнесу 

Не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу під час воєнного стану. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств.

Дерегуляція бізнесу

Започаткування та ведення бізнесу в Україні були спрощені. Відтепер замість отримання дозволу чи ліцензії, достатньо подати повідомлення (декларацію), що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, додаток або портал Дія.

єПідтримка:

Програма єПідтримка була розширена для надання допомоги тим українцям, які опинились без роботи та доходу через те, що в їх регіонах відбуваються активні бойові дії. Наймані працівники, за яких сплачено ЄСВ, а також ФОПи усіх груп можуть одержати одноразову виплату 6 500 гривень від держави. 

Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних зі здійсненням сільськогосподарської діяльності підприємствам з земельним банком до 10 тисяч га. Окрім цього, аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми кредиту.

Також, розпочато роботу з переміщення виробничих потужностей підприємств з територій де є загроза бойових дій на безпечні території. Подано 1 тисячу заявок. Вже переміщено майже 50, з яких 18 – працюють.


Читайте також:

Зеленський подякував мешканцям Запорізької області, які голими руками проганяють окупантів, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0