USD: EUR:
... в Запорожье
Дев’ять місяців полону: загарбники тримають в нелюдських умовах викраденого працівника Запорізької АЕС

Дев’ять місяців полону: загарбники тримають в нелюдських умовах викраденого працівника Запорізької АЕС

18 липня минулого року військові російської окупаційної армії забрали з будинку начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Запорізької атомної електростанції Сергія Спартесного, якому понад 60 років. Вже дев’ять місяців чоловіка тримають в полоні.

Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

На початку березня 2022 року російські загарбники окупували Енергодар і захопили Запорізьку атомну електростанцію. Сергія Спартесного залишився в рідному місті, а от його дружина Наталія евакуювалась.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у чоловіка в будинку російські окупанти неодноразово проводили обшуки. Регулярно перевіряли його комп’ютер, телефон та соціальні мережі. А у липні 2023 року до його помешкання вдерлися загарбники. Після чергового обшуку Сергія вивезли до місцевого відділку поліції, де він перебуває й досі.

Звільнені з російського полону цивільні розповідають, що Сергія окупанти звинуватили у тому, що він нібито розклеював проукраїнські листівки в Енергодарі, на прохання СБУ стежив за ФСБ, колаборантом із ЗАЕС і навчав тероборонівців.

Дружина полоненого відкидає всі звинувачення. З власних джерел Наталія знає, що заручників не виводять на прогулянки, а їх одяг вкритий пліснявою. Сергій також має проблеми зі здоров’ям, втім не отримує жодного лікування.

«Я знаю, що вони (авт.: окупанти) всім одягають на голову пакети, зав’язують скотчем навколо шиї та застосовують електричний струм. Підозрюю, що до мого чоловіка теж», — каже жінка.

Наталія Спартесна звертається до українських і міжнародних органів та організацій домогтися якнайшвидшого звільнення Сергія. 

П’ятирічного хлопчика, який прожив два роки на окупованій частині Запорізької області, повернули батькам


Читайте також:

В окупованому Бердянську з підприємства масово звільняються співробітники: подробиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0