USD: EUR:
... в Запорожье
Десятки мешканців окупованої частини Запорізької області можуть призвати до лав армії РФ, — Федоров

Десятки мешканців окупованої частини Запорізької області можуть призвати до лав армії РФ, — Федоров

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російська окупаційна влада посилила фільтраційні заходи відносно чоловіків. Мета цих заходів — «призов» на строкову службу.

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Під приводом весняного привозу на строкову службу чоловіків мобілізують до російської армії, каже посадовець. Саме тому, загарбники посилили фільтраційні заходи на окупованій частині регіону.

«Вони це називають не мобілізацією, а своїм «регулярним призовом до армії РФ». Ми бачимо тенденцію, що на тимчасово окупованій території Запорізької області потенційно можуть бути призвані до лав армії РФ десятки мешканців. Щоб захистити себе і не вступати до армії РФ ми закликаємо людей виїжджати з окупації», — сказав Федоров.

Наразі можна виїхати з окупованої частини Запорізької області через Крим до Грузії. Також на кордоні Бєлгородської області РФ та Сумської області України працює наразі єдиний пункт пропуску Колотилівка. Крім того, з окупованих населених пунктів можна виїхати до РФ, а звідти до Європейського Союзу.

«Звичайно, жодна людина не може надати гарантій, що це буде безпечний шлях, але сьогодні він є, і він дієвий», — зазначив Федоров.

В Запорізькій ОВА озвучили приблизну кількість мешканців регіону, яких загарбники тримають в полоні


Читайте також:

Ворог вдарив по багатоповерхівці в Запорізькій області: поліція показала наслідки ворожих обстрілів, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0