USD: EUR:
... в Запорожье
Баскетбольний клуб «Запоріжжя» виборов стратегічно важливу перемогу у МБК «Миколаїв», – ФОТО

Баскетбольний клуб «Запоріжжя» виборов стратегічно важливу перемогу у МБК «Миколаїв», – ФОТО

Незважаючи на 39 очок лідера МБК “Миколаїв” Квентіна Петерсона, запоріжці були справжньою командою і дотиснули гостей в овертаймі

БК “Запоріжжя” – МБК “Миколаїв” 104: 99 ОТ (30:21, 24:29, 17:12, 18:27, 15:10)

Запоріжжя: Столлворт (25 + 6 підбирань + 4 передачі), Рендольф (21 + 6 підбирань – 5 втрат), Мироненко (8), Шевченко (15 + 11 підбирань), Пресслі (23 + 13 підбирань + 3 блок-шоти) – старт; Липовцев (1), Кожем’якін (5 + 3 передачі), Тітов, Міхєєв, Сандул (6 + 4 підбирання), Нємцу, Буц.

Головний тренер: Валерій Плеханов

Миколаїв: Зотов (14 + 5 підбирань), Петерсон (39 + 9 підбирань + 7 передач + 5 перехоплень – 4 втрати), Луценко (14 + 4 підбирання), Онуфрієв (12 + 4 блок-шота), Адедиран (10 + 8 підбирань + 3 блок-шоти) – старт; Хохоник (2 + 4 підбирання), Давидюк (1), Юрченко (5), Приймак (2).

Головний тренер: Віталій Черній

У першій половині команди меншою мірою думали про захист, тому на глядачів чекав видовищний та результативний баскетбол. Запорожці стартували з величезною енергією і зуміли отримати перевагу за рахунок агресії Джервона Пресслі в трисекундній зоні. До великої перерви центровий відзначився 14 очками, 8 підбираннями та був нестримним у фарбі за відсутності основного бігмена «Миколаєва» Кервіна Брістола. Так само з бажанням діяв основний розігруючий «Запоріжжя» Лью Столлворт. По 8 очок від цих двох гравців дозволили господарям впевнено виграти першу чверть 30:21.

Але протягом наступної 10-хвилинки ініціативою володіли вже «корабели». Більше простору отримав головний снайпер Суперліги Квентін Петерсон, набравши 15 очок у чверті, та в парі з партнером по задній лінії Віталієм Зотовим вів гру своєї команди в нападі. «Миколаїв» повністю пристосувався до атак «Запоріжжя», стабілізував гру на підбираннях і продовжував карати суперника за численні невимушені помилки. Лише завдяки дальньому влучанню Володимира Шевченка господарям вдалося піти на велику перерву з гандикапом у 4 очки.

У середині третьої чверті команді Валерія Плеханова вдався ривок 9:0, який міг пристойно знизити градус інтриги в цьому матчі. Влучання Андрія Кожем’якіна ознаменувало 13-очкову перевагу «Запоріжжя». Однак господарі все-таки допустили зворотний камбек «Миколаєва». Ще на старті заключної десятихвилинки два триочкових від Луценка та один дальній від Онуфрівєва розпочали ривок корабелів, у складі яких продовжував у своєму ритмі працювати Петерсон.

Незважаючи на брак зросту та ротації у передній лінії, миколаївці за рахунок самовіддачі Адедирана втримали натиск суперника у фарбі, відбились та зуміли перевернути гру. За 3:30 до кінця основного часу після влучання Онуфрієва «Миколаїв» повів у рахунку. Команди увійшли в затяжні фінальні хвилини з великою кількістю штрафних. Баскетболісти «Запоріжжя» все одно перебували в позиції лідера, але підсумком десятихвилинки стала нічия – Адедиран зрівняв рахунок за 16 секунд до кінця основного часу, а останню атаку Валерій Плеханов довірив Лью Столлворту. Розігруючий не зміг поставити переможну крапку, врізавшись у проході в Адедирана. Овертайм!

Героєм овертайму можна сміливо назвати Джервона Пресслі: він знову включив високий рівень енергії, забив кілька силових м’ячів з-під кільця і був успішний з лінії штрафних. Надзвичайно важливі очки у потрібний момент приніс Володимир Шевченко. Лідеру «Миколаєва» Петерсону відверто забракло сил на овертайм, а 5 фолів Зотова та обмежена ротація не дозволили Віталію Чернію врятувати матч. «Запоріжжя» вдруге у сезоні перемагає «Миколаїв» з рахунком 104:99 та залишає за собою вищий рядок у турнірній таблиці.

У гостей чергову потужну гру провів Квентін Петерсон, який до 39 очок додав 9 підбирань, 7 передач, 5 перехоплень та 1 блок-шот (РЕ 38). У господарів найкращим був Джервон Пресслі, який своє повернення на рідний майданчик «Запоріжжя» відсвяткував дабл-даблом – 23 очки, 13 підбирань та 3 блок-шоти (РЕ 31).

Свої наступні матчі у Суперлізі запоріжці проведуть 24 і 26 січня на виїзді проти «Харківських Соколів» та «Дніпра».

«Дякую “Запоріжжю” за те, що повернули мене в команду. Я розумів, наскільки гра важлива з турнірної точки зору. Всі билися. Було все більш-менш нормально до середини третьої чверті. Але все одно ми виграли за рахунок командної роботи. Петерсон – нічний кошмар для захисту. Він привертає багато уваги захисту, важко його зупиняти. Що стосується моєї ролі в команді, то в минулому сезоні було чотири американці в складі, хоча на майданчику могли грати тільки три. Тренер часто обирав інших. Я нормально до цього ставився. Зараз у нас три американці. Я готовий до більшої відповідальності. Я люблю Запоріжжя. Це моє місто», – поділився форвард БК “Запоріжжя” Джервон Пресслі.

«Такі перемоги дають впевненість в тому, що ти рухаєшся у правильному напрямку. Величезна вдячність залу. Сьогодні ми відчували підтримку трибун. Думаю, що якби грали в Миколаєві, ми б не витягли цей матч. Хочу привітати керівництво і хлопців. Вони віддали всю енергію для досягнення результату. Несподівано важкою вийшла боротьба за сьоме місце в турнірній таблиці. До чого готувалися, те й побачили. Поки виконуємо установку, граємо непогано, в першу чергу в захисті. Як тільки починаємо відходити від плану, відразу з’являються дірки. Ми добре зіграли на підбираннях. Основна проблема зі штрафними. Не було б ніякого овертайму. У нас 13 промахів зі штрафних на своєму майданчику. Ви не уявляєте, скільки ми їх кидаємо кожен день на тренуваннях. Це психологія. Не можу нічим іншим пояснити. Поки що не вистачає взаєморозуміння», – підсумував головний тренер БК “Запоріжжя” Валерій Плеханов.


Читайте також:

Співачка з Запорізької області вибрала команду Монатіка на всеукраїнському шоу, — ВІДЕО

Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp

0