USD: EUR:
... в Запорожье
Внаслідок обстрілу Балабиного, Кушугума та Малокатеринівки пошкоджено десятки будинків: останні подробиці, - ФОТО, ВІДЕО

Внаслідок обстрілу Балабиного, Кушугума та Малокатеринівки пошкоджено десятки будинків: останні подробиці, - ФОТО, ВІДЕО

Лише у Балабиному руйнування зазнали до 20 приватних будинків, а також були пошкоджені газові труби. У зв’язку з маштабним обстрілом розробляється план евакуації місцевого населення.

Про це повідомив голова Кушугумської ОТГ Володимир Сосуновський, прес-служби ЗОВА та «Запоріжгазу».

У ніч на 24 червня окупанти обстріляли із систем реактивного залпового вогню Кушугумську ОТГ – Балабине, Кушугум та Малокатеринівку. За інформацією Володимира Сосуновського, лише у Балабиному постраждало до 20 будинків – вибито вікна та двері, пошкоджено дахи та стіни.

Також у Балабиному було пошкоджено розподільні газопроводи низького тиску у приватному секторі. Газовщики обстежили газові мережі та виявили численні витоку газу через попадання уламків від снарядів. Витоку оперативно ліквідовано. На даний час жителі Балабіно з газом.

Крім того, ворожими обстрілами пошкоджено будинки у селищах Кушугум та Малокатеринівка. Наразі ще з’ясовується, скільки будинків отримали пошкодження.

Про ситуацію у громаді та наслідки обстрілів розповів керівник військової адміністрації Запорізького району Олег Буряк.

– Відбулися цілеспрямовані обстріли житлових кварталів Кушугумської громади. Прилітали мінометні та касетні снаряди. Постраждали громадянські люди. Ситуація складна, але контрольована та керована, – повідомив Олег Буряк.

Комісія зафіксує всі збитки, завдані обстрілом. За фактом надзвичайної події порушено кримінальну справу. Надалі органи влади надаватимуть допомогу власникам домогосподарств, які зазнали збитків через обстріл.

Оскільки удару було завдано по приватному сектору, існує небезпека випадкової детонації або знаходження залишків нерозірваних снарядів. На місці завданого удару працюють представники ДСНС та загони розмінування.

Влада Кушугумської громади вже опрацьовує можливості евакуації місцевого населення в безпечніше місце.

– Вже є план евакуації. Є проблема із бажанням людей виїжджати з потенційно небезпечних територій. Усі охочі евакуюватися вже давно були вивезені. Але після прильотів люди починають замислюватися про ризики. Вони починають думати, що таке вибухова хвиля та вибух. Пріоритет на евакуацію віддають дітям, жінкам, людям похилого віку та іншим незахищеним категоріям населення, зазначив Володимир Сосуновський.

Читайте також:

Будинки зруйновані вщент: рαшиcτи обстріляли Пологівський район

Катують струмом та знущаються: в Енергодарі окупанти продовжують викрадати містян та працівників ЗАЕС

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0