Смачний аперитив: чому для цієї мети варто купити бренді
Бренді — один із найстаріших, але при цьому найуніверсальніших алкогольних напоїв у світі. Назва походить від голландського “brandewijn”, що в перекладі означає “палене вино”. Простіше кажучи, це спирт на основі винограду, який перегнали та витримували у дубових бочках. Завдяки цьому концентруються аромати фруктів. Якщо перейти на goodwine.com.ua, можна побачити, що існує безліч стилів бренді — від легендарного французького коньяку до іспанського хересу з характерними горіховими нотками.

Аперитив — перший крок до смачної вечері
Аперитив — напій, що збуджує апетит. Слово походить від латинського aperire, що означає відкривати. Як аперитив традиційно вибирають легкі і ароматні напої, іноді — з виразними гіркими нотками, що природно стимулюють роботу ШКТ. Наприклад, це може бути вермут чи біттер.
Бренді також заслуговує на місця у списку відповідних аперитивів. Але за умови, що його обрано і подано правильно. Причин цьому кілька:
- Фруктовий смак. Бренді — дистильоване вино, через що в ньому часто присутні аромати яблук, груш, абрикосів і цитрусових, які спонукають апетит.
- Фортеця. Об’ємна частка алкоголю коливається в межах 35–40 % об. Бренді менш насичений, якщо порівнювати його з іншими варіантами алкоголю, тому він відмінно підходить як підготовчий напій.
- Декілька варіантів подачі. Аперитив — не завжди алкоголь у чистому вигляді. Бренді можна змішати з льодом або декількома краплями води. Від того він стає м’якшим і свіжішим.
Як правильно пити бренді перед їжею
Забудьте про типову кінематографічну картинку з великим келихом біля каміна — для аперитиву краще вибрати меншу склянку. Використовуйте чарку тюльпаноподібної форми або келих на вузькій ніжці для концентрації ароматів.
Як аперитив достатньо налити 20-30 мл алкоголю, охолодженого до +16-18 °C. У холодну пору року температуру подачі можна підвищити до +25 °C. Просто дотримуйтесь простого правила: чим молодший дистилят, тим нижче температурний діапазон, що рекомендується.
Бренді можна подати в простих міксах, поєднуючи з тоніком, газованою водою або навіть порцією сухого вермуту. Мета — порушити апетит.
Який бренді вибрати
Шукайте стилі, в яких акцент зроблений на свіжість та фруктовість, а не на важкий дубовий післясмак. Це може бути молодий спирт VS або VSOP — з нотами цитрусових, зелених яблук та легких спецій. Таку продукцію можна знайти в асортименті Ararat.
Трохи витриманий бренді з горіховими нотками — ще один чудовий варіант. Портфоліо торгових марок Valdespino та Sandeman — гарна відправна точка.
А ще бренді можна подарувати любителю неспішних дегустацій — яскраву продукцію пропонує винокурня Vecchia Romagna з Італії. Деякі розливи спеціально поміщені у подарункову упаковку.

0