
У Запорізькій області понад 200 людей звернулися до лікарень з кишковою інфекцією
Минулого тижня в лікарні Запорізької області з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулися 229 осіб.
Рівень захворюваності склав 13,3, що на 30% нижче максимального рівня (максимальний рівень – 13). Захворюваність серед організованих дітей склала 21 випадок.
Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, в цілому по області лабораторно підтверджено 36,2% випадків ГКІ, з них у 43,4% – ротавірусна інфекція.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 25,1%, на м’ясну продукцію – 24,1%, на овочі та фрукти – 16,8%, а також на рибну продукцію – 8,9%.
При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склали 69,6%; продуктів, придбаних на встановлених ринках – 16,3%, на стихійних – 16,8%.
З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.
0