МОЗ розробив основні вимоги до роботи закладів громадського харчування на час карантину, документ опублікований на сайті міністерства.
Якщо коротко, то вимоги наступні:
- Проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня. Якщо температура виявиться вище 37,2 градусів – такого співробітника зобов’язані не допускати до роботи, як і людей з ознаками респіраторних захворювань.
- Обслуговування в громадському харчуванні дозволяється тільки на винос за попередніми замовленнями та/ або на літніх майданчиках під відкритим небом. У такому разі між столами повинна бути дистанція 1,5 метра, а за кожним з них може розташовуватися один або дві людини.
- На вході необхідно розмістити антисептики.
- Адміністрація або персонал самі повинні контролювати і забезпечувати умови щодо недопущення черг.
- Меню повинне розташовуватися поруч з місцем видачі замовлень, давати меню клієнтам не можна.
- Замовлення повинні видавати виключно в одноразовому посуді і закритій тарі.
- Працівники повинні використовувати засоби індивідуального захисту, а роботодавець забезпечити їх п’ятиденний запас і стежити за виконанням цього правила.
- Людей з групи ризику необхідно тимчасово відсторонити від роботи в громадському харчуванні.
- Перед і після відкриття, а також кожні дві години приміщення повинні оброблятися мийними та дезінфекційними засобами.
- Місце проведення розрахунку повинно бути обладнане пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передачі замовлення без контакту з клієнтом.
Читайте також: Запоріжцям нагадують, що цими вихідними роботу транспорту буде обмежено
Наш Telegram-канал: https://t.me/onenews_zp