У Запоріжжі і області за минулий тиждень з харчовими отруєннями в лікарні потрапили майже 100 запорожців.
Про це повідомляють у лабораторному центрі МОЗ України у Запорізькій області.
За тиждень 98 осіб захворіли на гострі кишкові інфекції. Найчастіше городяни труїлися молочною продукцією – 21,9%, м’ясною – 25,6%, овочами і фруктами – 12,2%, рибною продукцією – 11%, а також неякісною водою – 5,6%. Але при цьому рівень захворюваності склав 5,69% на 100 тисяч населення, що в 3,7 разів нижче максимального багаторічного рівня.
При цьому запорожці також труїлися продуктами домашнього приготування (неправильного приготування і зберігання) і це 78%, а 8,5% людей отруїлися продуктами, які купили на законних ринках, ще 12,2% – через продукти, які придбали на стихійних ринках. Також по області у третини (33,7%) діагностували ГКІ, з яких 24,2% – це ротавірусна інфекція.
Читайте також:
Запорізькі школярі, які здали ЗНО на максимальні бали, отримають майже 5 тисяч гривень
Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp
Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!