Кетчуп ідеальний для м’яса, риби, картоплі фрі, яєчні та макаронів. У процесі виробництва подрібнені томати нагрівають до температури 90 °C, що призводить до утворення пектину. Додаткові компоненти складу — спеції, сіль, цукор, загусники, оцет. Зазвичай в кетчуп додають гвоздику, коріандр, кмин, корицю, селера. Це чудовий інгредієнт для кулінарних експериментів. Тим паче, доступні ціни на кетчупи на сайті Маудау дозволяють замовити улюблені продукти з доставкою.
Тако з креветками
Приготуйте тако з креветками та сиром. Страва популярна в Мексиці та за її межами. Інгредієнти:
- креветки — 450 г;
- сіль, перець — чорний та кайєнський, кумін;
- тортильї або лаваш — 4 шт.;
- червонокачанна капуста — 200 г;
- авокадо — 1 шт.;
- червона цибуля — 0,5 шт.;
- кінза — 20 г;
- сир — 100 г;
- сік 1 лайма.
Змішайте лаймовий сік із гострим кетчупом, подрібненим зубчиком часнику та 75 г сметани. Креветки очистіть, підсушіть паперовим рушником, змішайте із сіллю та спеціями. Розігрійте оливкову олію в сковороді, обсмажте креветки до готовності протягом 3-4 хвилин. Наріжте капусту тонкими смужками, цибулю півкільцями або тонкими кільцями, авокадо кубиками. Тортільї складете вдвічі, покладете всередину капусту, цибулю, авокадо, креветки, дрібно рубану кінзу і тертий на великій тертці сир.
Цікаві варіанти використання кетчупу
Додайте кетчуп у соус Болоньєзе, щоб посилити смак. У супі та рагу кетчуп зіграє роль насиченої томатної основи. Кетчуп з дрібкою каррі — ідеальне доповнення до картоплі фрі та риби. Коктейльний соус готують, змішуючи в рівних пропорціях кетчуп та майонез. Такий соус підійде до пельменів, вареників, равіолі та хінкалі. Просту закуску готують за 5 хвилин. Обсмажте рибні палички в олії до готовності. Наріжте багет на тонкі скибочки. Рясно змастіть скибочки багету кетчупом, покладіть зверху 2-3 рибні палички, посипте рубаною зеленню. Додайте кетчуп до м’ясного рулету та фаршированих яєць, щоб досягти пікантного, оригінального смаку.
М’ясо з квасолею
Приготуйте свинину з квасолею з додаванням бекону, кетчупу та коричневого цукру. Знадобляться продукти:
- квасоля — 2 банки;
- коричневий цукор — 0,5 склянки;
- цибуля — 0,5 шт.;
- кетчуп — 0,5 склянки;
- гірчиця — 1 ст. л.;
- винний оцет — 1 ст. л.;
- бекон — 200 г.
Розігрійте духовку до 175 °C. Змішайте квасолю з беконом, рубаною цибулею, кетчупом та цукром. Додайте спеції за смаком — сіль та перець. Викладіть суміш у форму для випікання. Розкладіть зверху скибочки бекону. Випікайте в духовці близько 60 хвилин до загусання соусу та готовності бекону.
Незвичайний салат
Салат з макаронів з кетчупом — відмінний гарнір. Замовте кетчуп на Маудау, де представлено якісну продукцію відомих брендів. Інгредієнти:
- кетчуп — 2/3 склянки;
- оцет — 0,5 склянки;
- відварені макарони — 4 чашки;
- помідори — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- сіль — 2 ч. л.;
- чорний перець — 0,5 ч. л.;
- огірок — 2-3 шт.
Збийте в чашці ріпакову олію, кетчуп, сіль, спеції та оцет. Залиште на 30 хвилин для з’єднання ароматів. Змішайте в мисці макарони, нарізані кубиками помідори, цибулю, болгарський перець та огірки. Полийте салат заправкою та відправте в холодильник на 60 хвилин.
Матеріал опубліковано на правах реклами