Перший Запорiзький

Кетчуп: як застосувати популярний соус

Кетчуп ідеальний для м’яса, риби, картоплі фрі, яєчні та макаронів. У процесі виробництва подрібнені томати нагрівають до температури 90 °C, що призводить до утворення пектину. Додаткові компоненти складу — спеції, сіль, цукор, загусники, оцет. Зазвичай в кетчуп додають гвоздику, коріандр, кмин, корицю, селера. Це чудовий інгредієнт для кулінарних експериментів. Тим паче, доступні ціни на кетчупи на сайті Маудау дозволяють замовити улюблені продукти з доставкою.

Тако з креветками

Приготуйте тако з креветками та сиром. Страва популярна в Мексиці та за її межами. Інгредієнти:

  1. креветки — 450 г;
  2. сіль, перець — чорний та кайєнський, кумін;
  3. тортильї або лаваш — 4 шт.;
  4. червонокачанна капуста — 200 г;
  5. авокадо — 1 шт.;
  6. червона цибуля — 0,5 шт.;
  7. кінза — 20 г;
  8. сир — 100 г;
  9. сік 1 лайма.

Змішайте лаймовий сік із гострим кетчупом, подрібненим зубчиком часнику та 75 г сметани. Креветки очистіть, підсушіть паперовим рушником, змішайте із сіллю та спеціями. Розігрійте оливкову олію в сковороді, обсмажте креветки до готовності протягом 3-4 хвилин. Наріжте капусту тонкими смужками, цибулю півкільцями або тонкими кільцями, авокадо кубиками. Тортільї складете вдвічі, покладете всередину капусту, цибулю, авокадо, креветки, дрібно рубану кінзу і тертий на великій тертці сир.

Цікаві варіанти використання кетчупу

Додайте кетчуп у соус Болоньєзе, щоб посилити смак. У супі та рагу кетчуп зіграє роль насиченої томатної основи. Кетчуп з дрібкою каррі — ідеальне доповнення до картоплі фрі та риби. Коктейльний соус готують, змішуючи в рівних пропорціях кетчуп та майонез. Такий соус підійде до пельменів, вареників, равіолі та хінкалі. Просту закуску готують за 5 хвилин. Обсмажте рибні палички в олії до готовності. Наріжте багет на тонкі скибочки. Рясно змастіть скибочки багету кетчупом, покладіть зверху 2-3 рибні палички, посипте рубаною зеленню. Додайте кетчуп до м’ясного рулету та фаршированих яєць, щоб досягти пікантного, оригінального смаку.

М’ясо з квасолею

Приготуйте свинину з квасолею з додаванням бекону, кетчупу та коричневого цукру. Знадобляться продукти:

  1. квасоля — 2 банки;
  2. коричневий цукор — 0,5 склянки;
  3. цибуля — 0,5 шт.;
  4. кетчуп — 0,5 склянки;
  5. гірчиця — 1 ст. л.;
  6. винний оцет — 1 ст. л.;
  7. бекон — 200 г.

Розігрійте духовку до 175 °C. Змішайте квасолю з беконом, рубаною цибулею, кетчупом та цукром. Додайте спеції за смаком — сіль та перець. Викладіть суміш у форму для випікання. Розкладіть зверху скибочки бекону. Випікайте в духовці близько 60 хвилин до загусання соусу та готовності бекону.

Незвичайний салат

Салат з макаронів з кетчупом — відмінний гарнір. Замовте кетчуп на Маудау, де представлено якісну продукцію відомих брендів. Інгредієнти:

  1. кетчуп — 2/3 склянки;
  2. оцет — 0,5 склянки;
  3. відварені макарони — 4 чашки;
  4. помідори — 2 шт.;
  5. цибуля — 1 шт.;
  6. болгарський перець — 1 шт.;
  7. сіль — 2 ч. л.;
  8. чорний перець — 0,5 ч. л.;
  9. огірок — 2-3 шт.

Збийте в чашці ріпакову олію, кетчуп, сіль, спеції та оцет. Залиште на 30 хвилин для з’єднання ароматів. Змішайте в мисці макарони, нарізані кубиками помідори, цибулю, болгарський перець та огірки. Полийте салат заправкою та відправте в холодильник на 60 хвилин.

Матеріал опубліковано на правах реклами

Exit mobile version