Як влаштувати романтичний вечір при свічках
Коли хочете влаштувати близькій людині романтичний вечір, але немає бажання займатися пошуками відповідного ресторану, вихід — домашня вечеря. Підготуйте вино, а також коронну страву, яка перетворить сімейну їдальню на вишуканий п’ятизірковий ресторан. Як не помилитись із вибором закусок — розберемося докладніше.
Сирно-м’ясна нарізка та червоне вино
Підготуйте тарілку для сервірування. Викладіть салямі, шинку, прошутто. Доповніть композицію сирами. Вибір за:
- брі;
- грано подано;
- камамбером;
- дорблю;
- гаудою.
Також прикрасьте тарілку свіжими фруктами та ягодами, наприклад виноградом, яблуками, грушами. Посипте зверху волоськими горіхами або мигдальними пластівцями. Видатний кулінарний витвір готовий. Подавайте з повнотілими кислотними позиціями на кшталт Каберне Совіньйон або Мальбек.

Морепродукти та біле вино
Краб, креветки, кальмар – варіантів вистачає. Як основну страву, приготуйте хвіст омара, запечений в масляному клярі, або сьомгу під лимонно-часниковою заправкою. Гармонійно доповнять зірковий інгредієнт овочі на пару, пюре з картоплі чи батату. Поєднуйте морську рибу та морепродукти з білими винами, такими як Піно Гріджіо, Совіньйон Блан, Просекко. Завершіть трапезу легким десертом, наприклад, морозивом або шербетом.
Стейк та червоне вино
Ніжна вирізка під пряними спеціями, стейк на кістки в часниково-розмариновому маринаді або витриманий Рибай з чимічурі – ситна основна страва. Комбінуйте м’ясо з морквою та капустою, сирними рулетиками, свіжими овочевими салатами. Супроводжуйте вечерю червоним вином, змістивши акцент на Зінфандель чи Піно Нуар. На десерт подавайте полуницю в шоколаді, баскський чізкейк, печиво з сиром карамельним.

Паста з вершковим соусом та біле вино
Класичний тандем, який сягає корінням в Італію. Крім традиційних страв, можна зупинитися на цікавих варіаціях, таких як:
- піката з куркою;
- каннеллоні зі шпинатно-сирною начинкою;
- паста з куркою по-флорентійськи;
- тальятелле з лимонною рікотою.
Легку кремову текстуру основної страви доповніть білими винами на основі сортів Шардоне, Глер, Рислінг, Гевюрцтрамінер. Якщо хочеться різноманітності, подайте рожеве вино, наприклад, Ламбруско або Фраголіно. На завершення підготуйте солодкий італійський десерт: тірамісу, панна-котту, біскотті амаретто.
Пам’ятайте, що вино подають у чистому вигляді, а й у складі коктейлів. Наприклад, напередодні Дня святого Валентина можна приготувати лонг на основі шампанського та малинового лікеру.
0