
Держпродспоживслужба Запорізької області перевірила постачальників їжі в навчальні заклади: майже всюди знайшли порушення
Порушення законодавства були знайдені спеціалістами під час перевірки, яку ініціював прем’єр-міністр України.
Так, з початку року фахівцями Держпродспоживслужби проведено 26 позапланових заходів державного контролю вказаних суб’єктів господарювання.
В ході інспектування порушення вимог законодавства про харчові продукти встановлені у 25 операторів ринку.
Основні порушення, виявлені під час перевірок:
- потужності сконструйовані так, що не забезпечується їх належне утримання та запобігання або мінімізація будь-якого забруднення;
- потужності не підтримуються в чистоті, відсутні графіки та інструкції прибирання;
- обладнання не утримується у належному стані та не калібровано відповідно до законодавства;
- дезінфекційні заходи здійснюються у спосіб, що не забезпечує захист від появи ризику забруднення;
- відходи з приміщень, де є харчові продукти, не видаляються своєчасно;
- не надані підтверджуючі матеріали, записи, про проходження навчання з питань гігієни персоналу та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів;
- чітко не марковані небезпечні речовини та зберігаються у вільному доступі працівників потужностей;
- інвентар для прибирання потужностей не маркований, зберігання не упорядковано, використовується не за призначенням.
За результатами позапланових заходів державного контролю операторам ринку направлено 25 приписів щодо усунення порушень вимог законодавства у визначені строки, складено 18 протоколів за статтею 166²² Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справи знаходиться на розгляді у суді.
Читайте також:
Сходження вагонів потяга Київ—Запоріжжя: в “УЗ” звільнили винуватців та назвали причини аварії
В Запорізькій області вантажівка потрапила у ДТП: рятувальникам довелося витягати водія, — ФОТО
Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp
Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!
1