USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканці Запорізької області заборгували за послуги ЖКГ більше 2,7 мільярда гривень

Мешканці Запорізької області заборгували за послуги ЖКГ більше 2,7 мільярда гривень

Про це стало відомо сьогодні, 16 липня, в ході засідання, присвяченого розрахунками за житлово-комунальні послуги та наявність заборгованості населення за послуги галузі.

Директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Віталій Литвиненко повідомив, що рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг збільшився на 8% в порівнянні з минулим місяцем і досягає позначки 2,76 мільярда гривень.

Рівень розрахунків за опалення та гарячу воду становить 99,7%, що на 8,2% вище в порівнянні з минулим місяцем. Сума боргу становить 1 мільярд гривень 32 мільйони гривень.

Що ж стосується води і каналізаційних стоків, то запорожці накопичили борги за місяць на 5,4 мільйона гривень. Загальна сума боргу становить 224 мільйони гривень.

З утриманням будинку ситуація трохи краща – 293 мільйони гривень і розрив поступово скорочується.

За послугу з вивезення побутових відходів населення області сплатило 91,2% нарахованої суми, борг на кінець звітного місяця становить майже 42 мільйони гривень.

За даними ВАТ «Запоріжгаз», рівень розрахунків безпосередньо населення області за спожитий природний газ становить 100%. У зв’язку з цим заборгованість складає лише 44 мільйони гривень.

За підсумками засідання було доручено укласти з боржниками договору на реструктуризацію боргу; провести з ними роз’яснювальну роботу, а також позовну роботу по стягненню заборгованості в судовому порядку.

0