USD: EUR:
... в Запорожье
Мешканець Запоріжжя, який закликав знищувати українські греблі, залізниці і ТЕЦ, намагався оскаржити вирок суду

Мешканець Запоріжжя, який закликав знищувати українські греблі, залізниці і ТЕЦ, намагався оскаржити вирок суду

Минулого року суд виніс вирок мешканцю Запоріжжя, який підтримував російську агресію. Чоловіка визнали винним за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу України. Йому винесли вирок у вигляді 5 років ув’язнення. Втім чоловік вирішив оскаржити рішення суду і подав апеляційну скаргу.

Про це повідомляє Запорізький апеляційний суд.

Впродовж 2022-2023 років проросійськи налаштований мешканець Запоріжжя підтримував політику країни-агресорки, звинувачував українську владу у розв`язуванні та ескалації конфлікту між Україною та РФ.

На своїй сторінці в забороненій соціальній мережі поширював публікації, які виправдовували тимчасову окупацію частини України. Стверджував, що України та її історії не існує, підтримував незаконний референдум, закликав знищувати мости, греблі, залізниці, ТЕЦ та інші українські об’єкти інфраструктури. Хизувався, що йому вдається вводити в оману спецслужби України.

У травні 2023 року його затримали, а в грудні того ж року суд виніс вирок у вигляді 5 років ув’язнення. Втім чоловік вирішив оскаржити його. В апеляційній скарзі, посилався на співпрацю зі слідством і щире каяття, й на те, що російська пропаганда негативно вплинула на нього. Обвинувачений просив звільнити його від відбування покарання з іспитовим строком.

У четвер, 4 квітня, колегією суддів апеляційного суду було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Внаслідок удару по підприємству в Запоріжжі постраждав чоловік


Читайте також:

Снаряд поцілив в будинок, де були люди: окупанти накрили «Градом» Гуляйполе

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0