USD: EUR:
... в Запорожье
Зеленський подякував мешканцям Запорізької області, які голими руками проганяють окупантів, - ВІДЕО

Зеленський подякував мешканцям Запорізької області, які голими руками проганяють окупантів, - ВІДЕО

Президент України заявив, що на всіх окупантів, які захопили Енергодар, Бердянськ і Мелітополь, обов’язково чекає чорна смуга.

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму вчорашньому зверненні до українців.

«І як тільки ми зможемо до вас пробитися, зможемо до вас прорватися, на кожного окупанта, який стріляв у мирних херсонців прямо за синьо-жовтий колір, чекає чорна смуга.

І те саме очікує білих від переляку російських військових, яких сьогодні прогнали в Енергодарі. Мирні українці прогнали голими руками.

Чорна смуга буде у окупантів у Бердянську, буде у Мелітополі та Каховці. Усюди, де окупанти захоплюють наших людей. Тих, як вони гадають, хто організовує опір. Але в нас не Росія. Запам’ятайте. І опір тут не треба організовувати. Опір для українців – це властивість душі. І я дуже хочу, щоб у вас, усі наші українці на півдні, ніколи не промайнула навіть на мить думка, ніби Україна про вас не пам’ятає.

За кожного українця ми боремося! І про всіх пам’ятаємо! І кожному та кожній вдячні. Як людям, так і цим чудовим містам», – сказав Володимир Зеленський.

Також він висловив подяку мешканцям Запоріжжя та місту за допомогу у протистоянні росії.

Нагадаємо, 4 березня найбільшу атомну електростанцію Європи після важких боїв на вулицях міста Енергодара захопили військові сили Російської Федерації. Під час нічного штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових: ще двоє – у лікарні. Також було пошкоджено будівлі промислового комплексу станції.

Нагадаємо, 20 березня, жителі Енергодара зібралися на великий проукраїнський мітинг, який намагалися розігнати війська окупантів. Мітингарі вимагали повернути заступника мера Енергодара Івана Самойдюка, якого викрали. Енергодарці анонсували, що й надалі проводитимуть мирні мітинги.

Пізніше “Енергоатом” проінформував, що рашистські окупанти привезли у місто 600 своїх “правоохоронців”, які повинні не допускати будь-яких акцій спротиву та навіть найменшого скупчення людей.

Читайте також:

Одіозна співачка Чичеріна зняла український прапор із будівлі Енергодарської міськради, – ВІДЕО

Російські окупанти викрали керівництво Приазовської громади

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0