USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області школа з п'ятьма учнями увійшла в ТОП

У Запорізькій області школа з п'ятьма учнями увійшла в ТОП

Міністерство фінансів опублікувало дані про фінансування 87% українських шкіл

Інформаційне агентство ЛIГАБiзнесIнформ проаналізувало й склало рейтинг українських шкіл за видатками на одного учня, згідно опублікованих Мінфіном витрат на освіту у 2018 році.

З даних Міністерства видно, скільки держава виділяла бюджетних коштів на ту, чи іншу школу. Причому в звітах вказані кількість учнів і викладачів шкіл.

Найбагатшою школою України, на утримання якої у 2018 році виділили найбільше грошей з бюджету (майже 52 млн.грн), став Волинський обласний ліцей ім. Героїв Небесної сотні. Також до ТОП-5 увійшли Голованівський ліцей (Кіровоградська обл.), дві київські школи і Луцька гімназія (Волинська обл.). На ці школи виділялося грошей більше, ніж на інші. Але в перерахунку на кожного учня суми виходили не такими великими, як у фігурантів наступного ТОПу.

ТОП-шкіл в перерахунку на фінансування на одного учня виглядає зовсім іншим. У ТОП-10 немає жодної столичної школи або навчального закладу з міст мільйонників.

В цей ТОП увійшла і школа із Запорізької області — Федорівська ЗШ. У цій установі всього 5 учнів, і на кожного з них держава виділила по 369 тис. 117 гривень.

А ось запорізька школа “Прогрес”, в якій за даними Мінфіну вчиться 49 дітей, в ТОПі за найменшою кількістю витрат на одного учня — 8 тис. 802 грн.


Читайте також:

Запоріжжя в ТОПі кращих міст країни: рейтинг журналу “Фокус”

Педагог із Запорізької області стала вчителем року

0