USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізький вчитель увійшов до ТОП-50 педагогів світу

Запорізький вчитель увійшов до ТОП-50 педагогів світу

Учитель інформатики із Запоріжжя вже ставав найкращим учителем України — тепер він у рейтингу кращих вчителів світу

Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат “Джерело” може по праву пишатися своїм вчителем інформатики. Справа в тому, що Олександр Жук став одним з 50 найкращих фіналістів світової премії Global Teacher Prize 2020. Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

Спочатку Олександр не планував пов’язувати своє життя з педагогікою та вступив на економічний факультет. Однак на третьому курсі він випадково відвідав школу-інтернат для дітей з порушенням слуху. Цей 20-хвилинний візит перевернув життя Олександра з ніг на голову: йому стало набагато цікавіше, як можна допомогти таким дітям здобути освіту і стати незалежними, з огляду на труднощі спілкування, які в них були.

Це й стало поштовхом для майбутньої успішної кар’єри вчителя. На сьогоднішній день Олександр Жук вивчив мову жестів й за допомогою неї та комп’ютерних технологій, навчає дітей.

У 2018 році Олександр Жук став Заслуженим вчителем України та переможцем Global Teacher Prize Ukraine. Зараз він в ТОП-50 фіналістів та як повідомляє сайт премії, якщо він стане переможцем Global Teacher Prize 2020 року, то отримає кошти для проведення заходів для дітей з особливими освітніми потребами, синдромом Дауна або порушеннями слуху в Запорізькій області.


Читайте також:

У Запоріжжі створили роботів зі штучним інтелектом, — ВІДЕО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0