USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі правоохоронці ліквідували канал контрабанди наркотиків до окупованого Донецька: речовини ховали у глечиках, – ФОТО, ВІДЕО

Запорізькі правоохоронці ліквідували канал контрабанди наркотиків до окупованого Донецька: речовини ховали у глечиках, – ФОТО, ВІДЕО

СБУ у Запорізькій області ліквідувала потужний канал контрабанди наркотиків до тимчасово окупованого Донецька.

Про це повідомляють у прес-центрі СБУ.

Служба безпеки України у Запорізькій області ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька. Наркотики в ОРДО відправляли не через лінію розмежування, а через кордон з РФ. Щомісяця робили по декілька «посилок», вартість кожної з яких становила майже 4 мільйона гривень.

Протиправну схему організувала безробітна киянка, яка долучила до справи «партнерку» з тимчасово окупованого Донецька.

За даними слідства, зловмисники приховували заборонені речовини у вазонах та в садово-паркових скульптурах. А потім переправляли їх спільникам у РФ під виглядом побутових посилок. Пакунки передавали через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення.

З Росії «товар» через непідконтрольні ділянки кордону потрапляв до тимчасово окупованого Донецька. Там його фасували і реалізовували.

Канал існував майже рік. Щомісяця зловмисники переправляли таким чином по 2-3 партії наркотичних речовин, кожна з яких коштувала приблизно 4 мільйонів гривень за цінами чорного ринку.

У ході спецоперації правоохоронці затримали водія маршрутного таксі під час спроби вивезення метадону вагою понад 1,4 кілограма.

У межах кримінального провадження організаторку каналу затримано та повідомлено їй про підозру у виробництві та контрабанді наркотичних засобів. Тривають слідчі дії для виявлення всіх причетних осіб.

Жителі Запоріжжі масово скаржаться на якість питної води: стала відома причина


Читайте також:

У Запоріжжі завершують реконструкцію ще однієї бібліотеки, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0