USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі платники податків сплатили до держбюджету п'ять мільярдів гривень

Запорізькі платники податків сплатили до держбюджету п'ять мільярдів гривень

За січень-липень платники податків Запорізького регіону направили до державного бюджету п’ять мільярдів гривень (без показників великих платників податків, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як повідомив керівник запорізької податкової Валерій Манько, в порівнянні з минулим роком надходження збільшилися на 1,3 мільярда або на 35%.

У загальних доходах державної скарбниці 37% займає податок на додану вартість – з початку року сплачено 1 мільярд 852 мільйонів гривень, що на 98,7 мільйона більше, ніж у минулому році.

З доходів підприємств в бюджет надійшло 1 мільярд 383 мільйони гривень, зростання до аналогічного періоду 2018 року становить 968 мільйонів гривень.

Наступним вагомим платежем в державній скарбниці є податок на доходи фізичних осіб – за сім місяців перераховано понад мільярд гривень, що майже на 18% перевищило торішні показники.

Також з початку року запорожці направили в скарбницю 350 мільйонів гривень військового збору, ніж перевищили минулорічні відрахування майже на 53 мільйони або на 18%

Крім того, від запорізьких платників бюджет отримав 151,6 мільйона гривень рентної плати за використання природних ресурсів, 85 мільйонів гривень екологічного податку тощо.

0