USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі волонтери зробили сталевий трон з

Запорізькі волонтери зробили сталевий трон з "Гри престолів"

Основна мета створення такого військового атрибуту – нагадати про події на Сході України.

Збирали трон в Запорізькій області, в Вільнянську. Зараз він знаходиться на позиції ТВП (тимчасова вогнева позиція) «Зеніт». Пізніше трон планують продати на аукціоні.

Автор ідеї створення сталевого трону – волонтер Денис Буштець. Серіал «Гра престолів» він не дивився, але читав книгу Джорджа Мартіна. Сам трон відтворювали по фотографіях з Інтернету. Втілити ідею в життя йому допомагали друзі. А матеріал збирали під час поїздок в зону АТО, повідомляє ТВ5.

На 60% трон складається з частин танка – це основа, а 40% – це уламки від боєприпасів, міни, що не розірвалися, і не тільки. Зварюванням зібраних уламків від боєприпасів займалися в Вільнянську. У гаражі друга Дениса – Олексія. На роботу пішло небагато часу. Головна мета цієї ідеї – привернути увагу і нагадати про події на сході країни.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування і підтримує флеш-моб щодо використання української мови у своєму виданні.

preview

0