USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі підприємства безкоштовно виготовляють захисні металеві «капсули» для Збройних Сил України, – ФОТО

Запорізькі підприємства безкоштовно виготовляють захисні металеві «капсули» для Збройних Сил України, – ФОТО

У Запоріжжі підприємства Групи Метінвест розробили разом з військовими та безкоштовно виготовляють оборонні споруди – спеціальні мобільні металеві «капсули».

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація та «Укрінформ».

«Ми укріплюємось з початку березня. Деревину нам привозили з шести областей України, техніку – з 10 областей. Зараз працюють спеціальні підрозділи інженерних військ ЗСУ. Наше завдання – своєчасно їм поставляти компоненти. Ми вдосконалюємо наші рубежі – це сотні кілометрів, це сотні опорних пунктів, аби нашим хлопцям було, де розміститися», – зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Запорізькі підприємства Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського  спільно з військовими розробили спеціальні мобільні металеві «капсули». Їх закопують на 1-1,5 метри під землю, а зверху роблять перекриття з дерев’яних брусів.

Собівартість такої «капсули» – близько 200 тисяч гривень. Але соціально відповідальний бізнес надає їх військовим безкоштовно. Вже виготовили 10 одиниць, з них 8 – вже встановлені, ще 2 – відправились на позиції.

«Надалі ми плануємо робити 20 штук на місяць. Є проєкт, креслення. Можемо надавати креслення всім, хто готовий долучитись. Ця розробка існувала ще за радянських часів, але наші проєктанти та ЗСУ взялися її доробити, зменшити розміри і зробити більш мобільною, аби її було легше збирати під ворожим вогнем», – розповів директор з інжинірингу «Запоріжсталі» Групи Метінвест Микола Петряков.

Командир інженерного батальйону, майор Олександр Піковець зазначає, що таку «капсулу» можна легко збирати і розбирати. Конструкція зроблена із хвилястої сталі, яка витримує 150-мм снаряд.

«Одна з найбільш зручних, надійних розробок. В них можна облаштувати і душові, і столові, і, навіть, казарми. Конструкція може бути будь-якого розміру», – зазначив військовий.

«Капсула» збирається з елементів, кожен з яких має важити не більше 50 кг, щоб 1-2 людини могли її нести.


Читайте також:

Ахметов підтримав створення штабу ГУР для пошуку і звільнення українських полонених

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0