USD: EUR:
... в Запорожье
«Запоріжсталь» продовжує відвантажувати продукцію та розглядає можливість часткового відновлення виробництва

«Запоріжсталь» продовжує відвантажувати продукцію та розглядає можливість часткового відновлення виробництва

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест продовжує відвантажувати продукцію своїм споживачам до Європи та розглядає можливість часткового відновлення виробництва.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів Олександр Мироненко – генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського.

Нагадаємо, у зв’язку з бойовими діями у Запорізькому регіоні Група Метінвест перевела комбінат «Запоріжсталь» в режим гарячої консервації. Повністю зупинена аглофабрика підприємства, всі прокатні та допоміжні підрозділи. У стадії гарячої консервації знаходяться доменний та сталеплавильний цехи.

Гаряча консервація передбачає призупинення та переведення промислових агрегатів на тихий хід, з можливістю швидкого запуску обладнання та відновлення колишніх обсягів виробництва в майбутньому.

«Основні агрегати зараз знаходяться у режимі гарячої консервації. Туди подається природний газ для підтримання потрібної температури, забезпечується циркуляція води. Тобто агрегат знаходиться у стані, коли його роботу можна якнайшвидше відновити, – розповів керівник підприємства. – У цих цехах знаходяться лише фахівці, які забезпечують гарячу консервацію та підтримують всі агрегати у належному стані».

Працівники, які залишаються на робочих місцях та задіяні у заходах з консервації обладнання, додатково отримують надбавку у розмірі 30% від окладу. За всіма співробітниками, виведеними під час гарячої консервації у простій і на віддалений режим роботи, зберігається робоче місце та виплата 100% тарифної ставки.

«Попри зупинку виробництва «Запоріжсталь» продовжує відвантажувати продукцію, яка знаходиться на складах підприємства. Ми зараз розглядаємо можливість запуску одного з цехів холодної прокатки, для того, щоб відновити виробництво холодних рулонів сталі та відвантажувати їх користувачам у Європу», – розповів генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав українські підприємства, що працюють на територіях, де немає активних бойових, відновлювати свою роботу, щоб підтримувати економічний фронт держави.

Група Метінвест долучилася до створення стратегічного запасу провізії для Запоріжжя


Читайте також:

«Ми повернемося до Маріуполя і відбудуємо «Азовсталь»: гендиректор заводу – про обстріл та ситуацію на комбінаті

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0