USD: EUR:
... в Запорожье
«Запоріжсталь» Метінвесту передав Запоріжжю бронежилети та каски для комунальних служб, які займаються ліквідацією наслідків ракетних ударів, – ФОТО

«Запоріжсталь» Метінвесту передав Запоріжжю бронежилети та каски для комунальних служб, які займаються ліквідацією наслідків ракетних ударів, – ФОТО

Комбінат передав Запорізькій міській раді захисну амуніцію для робітників комунальних підприємств, які працюють над ліквідацією наслідків російських ракетних ударів.

Сучасну захисну амуніцію – 300 бронежилетів та 150 касок – отримали працівники міських КП, які першими опиняються на місці події для ліквідації наслідків ворожих обстрілів: «Запоріжремсервіс», «Водоканал», «Зеленбуд», «Титан», «Міськсвітло», «Елуаш» та «Міські теплові мережі».

«Підприємства Групи Метінвест, які працюють у Запоріжжі, підтримують місто у воєнний час не менше, ніж робили це у мирний. Як свідомий бізнес, ми – на постійному зв’язку з керівництвом міста та області, допомагаємо Збройним силам України і спільними зусиллями боронимо наше місто та нашу країну, – зазначив директор з інжинірингу «Запоріжсталі» Групи Метінвест Микола Петряков, – Останні тижні були дуже важкими для Запоріжжя. Особливо – для працівників комунальних підприємств, які разом з рятувальниками одними з перших з’являються на місці ракетних ударів. Щоб аварійні бригади могли безпечно лагодити міську інфраструктуру, ми передаємо місту необхідну захисну амуніцію – бронежилети 4+ класу захисту виробництва Метінвесту, а також каски».

Нагадаємо, Метінвест налагодив виробництво бронепластин для бронежилетів, щоб забезпечувати надійним захистом захисників України. Амуніція пройшла необхідні випробування і вже захищає вояків ЗСУ та сил ТрО.

«На жаль, сьогодні почастішали ракетні атаки на Запоріжжя. Наслідки цих «прильотів» ліквідують робітники комунальних підприємств. Щоб не наражати їх на небезпеку, ми звернулися за допомогою до «Метінвесту». Для оперативних бригад, які працюють у важких умовах і ліквідують наслідки атак, місто отримало 300 бронежилетів та 150 касок. Поки наші воїни боронять Запорізький край на фронті, мужні працівники комунальних підприємств опиняються першими на «передовій» ракетних ударів ворога по місту. Дякуємо за їхню важливу роботу, – сказав секретар Запорізької міської ради, в.о. мера Анатолій Куртєв. – Я хочу подякувати Групі Метінвест, яка з початку повномасштабного вторгнення постійно поряд і на зв’язку з містом. Завдяки цій захисній амуніції співробітники запорізьких комунальних підприємств зможуть бути захищеними».

Внаслідок майже кожної російської ракетної атаки по об’єктам важливої інфраструктури, на жаль, страждає і житлова забудова – багатоповерхівки та приватний сектор. Деякі будинки страждають вже вдруге або втретє, каже в.о. мера Анатолій Куртєв. Про ушкодження майна жителі Запоріжжя повідомляють у міський контакт-центр «15-80».

«Саме комунальні підприємства приводять до ладу благоустрій після ракетних ударів. Щойно стався «прильот», комунальники одразу виїжджають на місце події. Там міські служби аналізують, які є порушення роботи інфраструктури: теплових мереж, водопостачання, каналізації, благоустрою, і стають до роботи. Крім того, містяни інформують нас про пошкодження будинків. В цей час велике навантаження на аварійників КП «Запоріжремсервіс», які задіяні у ремонті розбитих вікон і покрівлі, – розповів заступник міського голови Олексій Нікіфоров. – Дякуємо нашим донорам і партнерам-підприємствам, які оперативно забезпечують місто будівельними матеріалами для відновлення будинків».

Станіслав Ковбасюк, слюсар КП «Водоканал»:

«Працівники «Водоканалу» працюють над тим, що у людей завжди була вода – навіть, після ракетних ударів. Ця амуніція у такий час дуже стане до нагоди для захисту працівників».

Артур Аука, слюсар концерну «Міські теплові мережі»:

«Вже доводилось працювати на місцях «прильотів» російських ракет. Сильний удар може зруйнувати не лише будинки, а й пошкодити підземні комунікації».

Як вже писав «Перший Запорізький», підприємства Групи Метінвест разом з військовими розробили та безкоштовно виготовляють оборонні споруди для Збройних сил України – спеціальні мобільні металеві «капсули».

За шість місяців війни на проєкти допомоги Україні Група Метінвест спрямувала понад 1,9 млрд грн: зокрема, підрозділи Збройних сил отримали від компанії понад 500 дронів, 1,6 тисячі тепловізорів, 27 тисяч кровоспинних турнікетів та 500 аптечок.

Читайте також:

Запорізькі підприємства безкоштовно виготовляють захисні металеві «капсули» для Збройних Сил України, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0